Carrie

74%
Carrie

Hrdinkou filmu je nesmělá dívka Carrie Whiteová, která je terorizována pološílenou matkou, náboženskou fanatičkou, a pro svůj vzhled a zakomplexovanost také zdrojem posměchu spolužáků i některých učitelů.

Jednoho dne v sobě Carrie objeví nadpřirozené telekinetické schopnosti. Zjistí, že její pohled může nabýt ničivé síly, tryskající bez ohledu na její vůli, a to ve chvíli, kdy je nervově nejrozrušenější. Atmosféra hrůzy narůstá souběžně se stupňujícím se ponižováním a nenávistí, až dosáhne bodu, kdy už není možné situaci zachránit a rozmotat spletenec nedorozumění. Zdánlivě nevážné a nedůležité epizody splétají síť, ze které se již nikdo nedokáže vymanit. Pohár přeteče ve chvíli, kdy je ponižovaná, psychicky týraná dívka zcela nečekaně pozvána nejhezčím chlapcem třídy na velký ples.

Zaskočená, téměř šokovaná dívka nejprve odmítne, ale pak přijme. Přes protesty a hysterické výstupy matky se Carrie vydá v nových šatech na ples. Prožije krátkou chvíli triumfu, kdy je zvolena královnou plesu a téměř se vymaní role opovrhované škaredky. To je chvíle, kdy už neunese další potupu a kdy krutým žertem dohnána k zoufalé sebezničující vzpouře změní pomocí svých schopností maturitní ples v děsivá jatka.




Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
Původní zpracováni Kingova díla má neobyčejné kouzlo a vůbec.. americká tvorba sedmdesátých let mi je sympatická.. Poslední zpracování má navrch jen co se triků týče. Původní verze má lepší atmosféru, je to poklidný horor se skvělým koncem a může se na něj podívat i bázlivější divák.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Docela zajímavý a napínavý horor, který se dodnes docela vymyká. Přestože napodruhé by už to asi nebylo ono, po prvním zkouknutí působí prakticky perfektně. Napínavý děj, který se rozvíjí hned od začátku a docela dobré herecké výkony. Kingovská jednoduchost a krátká stopáž nedovolují začít se nudit, což u třicet let starých filmů není samozřejmost. Carrie se povedla a má co nabídnout i dnes. Co chtít víc?
Fingon
16 886 bodů
6
Vzhledem k tomu, že jsem byl "zasažen" knihou, filmové zpracování mne poněkud zklamalo. Je to škoda, protože Spacek hraje jak o život a Travolta se tu naštěstí opravdu jen mihne.


Dodatečné informace

Původní název:
Carrie (více)
  • USA Carrie
  • USA Carrie, a Estranha
  • USA Carrie - Des Satans jüngste Tochter
  • USA Carrie: Extraño presentimiento
  • USA Carrie - Lo sguardo di Satana
  • USA De jongste dochter van satan
  • USA Ekrixis orgis
  • USA Günah tohumu
  • USA Het meisje met de duivelse kracht
  • USA Keri
Země původu:
USA
Rozpočet:
1,8 mil. USD
Tržby:
25,88 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Carrie


Podobné


Powered byJustWatch