Carrie

74%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Původní zpracováni Kingova díla má neobyčejné kouzlo a vůbec.. americká tvorba sedmdesátých let mi je sympatická.. Poslední zpracování má navrch jen co se triků týče. Původní verze má lepší atmosféru, je to poklidný horor se skvělým koncem a může se na něj podívat i bázlivější divák.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Docela zajímavý a napínavý horor, který se dodnes docela vymyká. Přestože napodruhé by už to asi nebylo ono, po prvním zkouknutí působí prakticky perfektně. Napínavý děj, který se rozvíjí hned od začátku a docela dobré herecké výkony. Kingovská jednoduchost a krátká stopáž nedovolují začít se nudit, což u třicet let starých filmů není samozřejmost. Carrie se povedla a má co nabídnout i dnes. Co chtít víc?
Fingon
16 886 bodů
6
Vzhledem k tomu, že jsem byl "zasažen" knihou, filmové zpracování mne poněkud zklamalo. Je to škoda, protože Spacek hraje jak o život a Travolta se tu naštěstí opravdu jen mihne.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Carrie je prvním skutečně průlomovým filmem v kariéře Briana De Palmy. De Palma skvěle pracuje s napětím a do filmu protlačil i tolik potřebný humor. Je pochopitelné, že snímek je poplatný době svého vzniku, ale máte-li rádi retro a chcete se podívat na jednu z prvních rolích Johna Travolty, který je zde skutečně ještě hodně nevyzrálý, bude se Vám film líbit. Závěrečná scéna, která dnes zavání nepříjemně zatuchlým klišé byla ve své době děsivě invenční. Film se stal obrovským komerčním hitem.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Těžko se mi hodnotil tento film, nenápadný a precizní jako drama, úderný a děsuplný jako horor. De Palma se snad záměrně, snad neúmyslně dokonale oprostil od Kingova mysteriózního stylu, jeho příběh o matkou trýzněné a spolužačkami zesměšňované středoškolačce je příkladem tak pomalinkého budování napětí, jaké známe snad jen z Kubrickova Osvícení. Některé scény a jednání postav se může zdát hloupé, čitelné a vleklé, ale ve skutečnosti máme před sebou výborně servírované teenagerovské drama, které má vše na tom pravém místě a občasný hororový nadpřirozený záblesk jako by nás připravoval na blížící se vyvrcholení. Sissy Spacek je ve své roli naprosto fantastická, stejně tak její pošahaná a fanatická matka vyzařuje v podání Piper Laurie vydatnou auru strachu a šílenství. Poslední půlhodinka je pak zrežírována skutečně mistrně a dokonale odráží tu nepříjemnou atmosféru, která se během snímku nahromadí. Carrie asi moderní obecenstvo do kolen nesrazí, ale oproti dnešním rádoby hororům má obrovské kouzlo..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Dost povedený film, který je už taky hodně známý a populární.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Být mi v roce 76 třeba kolem patnácti, tak se z toho asi zblázním, jak skvělý to je.. I dneska to je prakticky unikátní a máloco se tomu snaží žánrově vyrovnat. Ale zase razítkovat to jako horor se mi nechce, takové hořké drama sociopatické rodinky Whiteových. Dalo by se to udělat bez nadpřirozených prvků nebo ne? Nebylo by to pak až příliš reálné? Ta atmosféra středoškolského života je super, zase až mě překvapilo, kolik tam toho nacpali, ale samozřejmě tohle se bez klišé neobejde. Příběhově to je jednoduchý a přímočarý, rozhodně to nemá mezery a ta postupná výstavba je vskutku bravurní. Je mi Carrie líto, tohle bylo vůči ní tak moc přes čáru! Je snad až trapný pořád ze svých činů vinit rodiče, některé výstřední osoby dělají jen to, ale tady to jde za tou matkou na plné čáře! Legendární plesová scéna je mistrovská, ale finální satisfakce doma s maminkou byla nejvíc. 80%
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Velmi nedokonalé, ale člověk z toho trochu cejtí předlohu, což se o remakeu z roku 2013 říct nedá.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
5
Moc nevím jak to hodnotit: 70 minut je vata, kecání a kecání. 10 minut je akce, všude krev a já vůbec nevěděl, která bije. Zbytek času jsou úvodní a závěrečné titulky. Sissy Spacek hodně uvěřitelná a Travolta je tam všeho všudy 8 minut, zbytek herců je o ničem. Natočené je to průměrně, žádná sláva to není. 50%.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
9.5
Tragédie dívky popsaná sice předvídatelným, nicméně poutavým způsobem. Herečka v hlavní roli působí autenticky, snad kromě hlavní scény, kdy má přehnaně vykulené oči :) Zajímavá je i role Johna Travolty, záporáka. Dojemné dílo vyvolávající soucit. Stojí za zhlédnutí.