Carlitova cesta

82%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Carlitova cesta vsadila na jistotu a opět k sobě svedla Briana De Palma s Al Pacinem,kteří spolupracovali již na geniální Zjizvené tváři. Tentokrát se k nim přidal i Sean Penn,který byl jak jinak opět fenomenální. Jeden z nejlepších gangsterských filmů,který v sobě skrývá řadu nezapomenutelných scén a momentů.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Poklidnější gangsterka, která mi udělala radost. Vůbec mi nevadí, že je tam dost velký podíl romantiky. Málo krve, ale velmi dobrý příběh gangstera, který se snaží žít relativně slušně a začít znovu, to ale v tomto světě není jednoduché. Film jako celek působí skvěle - 80%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
De Palma mě nikdy doopravdy nechytl za srdce. Zjizvená tvář byla blízko, ale ani ona nedosáhla páté hvězdy. Carlitova cesta je ale jiné kafe. Velmi mi připomínala Scorseseho gangsterky, které jsem si tak oblíbil. Hrdina vypráví své story (na rozdíl od Scorseseho v menším časovém úseku) a diváka dokonale vtahuje, jako člena svojí rodiny, do příběhu. Skvělý Pacino Nemá chybu. Výborný film.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Jeden z nejlepších filmů Briana De Palmy. Al Pacino je jako propuštěný gangster Carlitto naprosto výborný a skvělý je také make-upem změněný k nepoznání Sean Penn. Jsem rád, že jsem tenhle film viděl až v pozdějším věku a ne v době premiéry, kdy jsem byl ještě moc malý jinoch:-) Některé scény jsou naprosto geniální a celkově to drží pohromadě jako málokterý film od De Palmy.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
7
Netypicky podaná žánrovka z gangsterského prostředí servírovaná šikulkou Brianem De Palmou.. Už jsem pár gangsterek viděl a pokaždé měly vždycky něco odlišně a něco podobně, ale Carlitova cesta je jako žánrová kusovka pro elitu. Všechny typické prvky podobných filmů jsou zde takřka upozaděny a příběh se soustředí úplně jiným směrem. Carlito se polepšený vrací z vězení, aby definitivně udělal za minulostí tlustou čáru a šel si vlastní cestou. Ovšem, jak se říká "před minulostí neutečeš". A tak i když se možná snaží začít odjinud, tak do toho spadne zase nějak postaru. Co ale dodává tomuhle prvku a vůbec celému příběhu poutavost, je právě samotná postava Carlita, který působí jako osvícený prorok... První půle filmu není ani zdaleka tak dobrá jako ta druhá a spíše funguje jako okno do Carlitovy organizace a jakýsi prolog, bez kterého by tolik nefungoval film jako celek, jen jí zkrátka chybí patřičný drive a poutavost... Proč bych film ale vypíchl, je právě o tolik zajímavější a svižnější zbytek filmu, kdy obzvláště finální honička v podzemce je dokonalou kombinací napětí, akce a nápaditosti, s tím že právě pro tohle se stojí na film podívat, hyperbolicky, jen aby jste měli nějaký background.. Al Pacino samozřejmě odvádí přesvědčivý výkon, kterému neschází jeho tradiční elegance a kouzlo. Co podle mě v příběhu docela funguje je samotná milostná linka mezi Carlitem a Gail, která neschází ani jedna z nejlépe vygradovaných postelových scén, jakou jsem viděl. Je to trochu paradox, že v mafiánském filmu nejde tolik o tu mafiánskou linku, nýbrž o samotný rozkol uvnitř Carlita, jako rozhodnutí udělat za minulostí a defakto celým životem tlustou čáru.. Hodně odlišný snímek, než jaký by jste v podobném prostředí jinde našli, nýbrž právě proto stojí za to o něm vědět. 75%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Když se sejdou legendy filmů a natočí něco, jde opravdu o něco nevídaného. A Carlitova cesta není výjimkou. Jde o neskutečný filmový zážitek, který je dobré si jednoho dne zopakovat.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
10
Miluji Carlitovu cestu z mnoha důvodů - je to totiž film mnoha vrcholů. Sean Penn podal nejednou obdivuhodný výkon, ale jeho roztěkaná kreace v Carlitově cestě mne ohromí naprosto pokaždé, když film vidím. Schopný De Palma, který se ve své kariéře nevyhnul občasným slabším kouskům, zde podává jedny z nejúchvatnějších nepřerušených záběrů své kariéry (závěr, kdy kamera poletuje po nádraží, je prostě ohromný). A k tomu lahůdkový Al Pacino jako Carlito Brigante, který si prostě musí získat sympatie (a obavy) naprosto každého diváka. Jeden z mých nejsilnějších filmových zážitků vůbec...
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Sobota hodně pozdě večer.Výjimečně jsem zůstal doma a nikam nešel, po otřesné nudě v podobě Král škorpion jsem náhodou přepnul na jinej program kde začínal nějakej film a v titulcích se zjevilo jméno Al Pacino. Vůbec jsem nevěděl oč jde, ale zkusil jsem to. Byl jsem unešen. Al Pacino hrál obdivuhodně, ale to co předvedl Sean Pean to bylo vhodné oscara. Že jde o film režiséra De Palma jsem poznal při závěrečné scéně na nádraží, kterou použil už i v Neúplatní. Scéna kdy s úsměvem běží k tomu vlaku a poté umírá je dokonalá. Celkem i dobrá hudba .
jirka26
6 288 bodů
8.5
Jedne ze tří nejlepších Al Pacinů.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Trošku slabší než Zjizvená tvář, ale pořád slušná gangsterka. Sean Penn se mi do té role taky moc nehodil, tohle není jeho obor, i když je to dobrý herec.