Bugsy

68%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Pro mě je to nadprůměrná gangsterka, ve které netečou hektolitry krve, ale je zaměřena na příběh snílka, blázna a nelítostného vraha Benjemina Siegla. Film je místy trošku roztahaný, ale nudil jsem se opravdu jen zřídka. Tyto filmy jsou vždy fascinující, zejména jedná-li se o příběh založený na skutečné události. Mě se film líbí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Biografický snímek o posledních deseti letech ,,Bugsyho" Siegela, mafiána, který si splnil svůj velký sen a v roce 1947 založil v nevadské poušti zábavní Las Vegas. Levinson režíroval Beattymu jeho další velký autorský projekt, který si ho cleý vydupal ze země po úspěchu Dicka Tracyho a zhostil se v něm výborným způsobem hlavní role. Oslní i jeho životní partnerka a hlavní hvězda filmu Annete Benning, kterou pro svět filmu objevil Miloš Forman ve Valmontovi.
lamps
lamps
15 150 bodů
8
Ve svém žánru v podstatě klasika, která musí každého skalního fanouška mafiánských filmů zahřát u srdce. Levinson stejně jako v Rain Manovi takřka bezchybný, k tomu navíc fenomenální Beatty (i Pacino by měl co dělat, aby to takhle zahrál), uhlazený Keitel a dokonalá femme fatale v podání mladé Annette Bening. Příběh podle skutečnosti sice nepřekypuje dějovými zvraty, ale skvělí herci a Morriconeho hudba do něj vložili tolik emocí, že od něj nelze odtrhnout oči. Zkrátit to o 10 minut a nemám žádných výtek...