Bony a klid

70%
Bony a klid
Hlavní postavou příběhu je mladý automechanik Martin Holec, který přijede z Mladé Boleslavi do Prahy, aby tu sehnal marky, za které chce koupit pro místní diskotéku video. Nechá se však překupníky napálit falešnými bankovkami. Aby škodu, kterou svým kamarádům způsobil nahradil, vrátí se do Prahy a začne pátrat po Richardovi, který mu falešné peníze prodal. Dostane se několikrát do střetu s Richardovou veksláckou partou, ale časem si sám začne vydělávat jako vekslák a stane členem Richardovy party. Slibnou "kariéru" však překazí střetnutí s mnohem silnější a vlivnější skupinou překupníků, v jejímž pozadí stojí protřelý Karel. (Bontonfilm)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Drsná atmosféra "pražského podsvětí" za doby totality, která mě už jako malého kluka fascinovala. Vít Olmer i Radek John měli velkou odvahu. Radek John měl několik dobrých scénářu v osmdesátých letech a Bony a klid jsou pro mě z jeho tvorby top.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Legračně polopatický film, který je asi tak zajímavý a nápaditý, jako ty dvě písničky, co v něm hrají pořád a pořád A POŘÁD dokola. Jestli to nechtěně vystihuje svojí dobu, jak se o těchhle nesmyslech z konce osmdesátek a začátku devadesátek říká? To nevím, ale dost o tom pochybuju, na to je Bony a klid až příliš odtržený od nějakého kontextu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Z kolovrátkového Frankieho sice bolí hlava, ale to je jediná větší výtka pro tuhle klasiku. A jestli je nějaký český film kultovní, pak je to tenhle.


Dodatečné informace

Původní název:
Bony a klid (více)
  • Československo Bony a klid
  • Československo Big Money
Premiéra v ČR:
1. 7. 1988
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Bony a klid je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Bony a klid


Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch