O zakletém králi a odvážném Martinovi

66%
O zakletém králi a odvážném Martinovi
Plakát traileru

Král je těžce nemocný a když se jeho jediná dcera, princezna Michaela, dozví o zázračné koruně krále Svaroga, která by mohla jejího otce uzdravit, vydá se najít Svarogovo začarované království. Cestou se zastaví v jedné vesnici, protože potřebuje okovat koně a nabrousit meč. Kovářem je tu Martin, dobrosrdečný a pracovitý mládenec, který se princezně na první pohled líbí. Když pochopí, že je slepý, o to větší obdiv k němu pocítí. Po pár dnech se ve vsi objeví kůň bez jezdce a Martinovi dojde, že princezně se něco zlého přihodilo. Vezme koně a vypraví se hledat princeznu Michaelu. Cestou se k němu přidá šikovný skřítek, který mu za sladkou buchtu poskytne dobré rady a veselou společnost. Přestože Martin nevidí, dokáže si poradit se všemi překážkami, které mu mají zabránit dojít až do Svarogova království, se zákeřnou ježibabou i se svým největším protivníkem, mocným čarodějem Vlkanem, původcem všeho zla. Martinův handicap se v rozhodující chvíli paradoxně stane výhodou...(Česká televize)




avenis
avenis
8 145 bodů
9
Tak se mi zdá, že slovenské pohádky začínají být lepší než české. Bylo mi velmi příjemné dívat se na nepřehrávající herce, poslouchat slovenské melodie, kochat se skanzenem a vším tím folklorem. Scénář byl nápaditý, dialogy (byť dabované ... jediné mínus) příjemné. Prostě pěkná nová pohádka, kterou si ráda pustím znovu. (26.12.2018)
Riverdon
Riverdon
7 392 bodů
7.5
Žádné moderní vlivy, ale čistota a jednoduchost. Skvělý scénáristický nápad se slepým hlavním hrdinou. Dekoracím pomáhá slovenská příroda a skanzen. Letos nám Slováci s vánoční pohádkou natrhli zadnici.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
No, já bych za to taky někomu ráda natrhla zadek! To jo! Neskonalá blbost. Nedalo se na to při nejlepší vůli koukat!!! Zdržím se hlasování o procentech. Možná, kdybych vydržela, tak bych na tom něco pozitivního též našla. "Kouzelníka Žita" jsem NAŠTĚSTÍ neviděla vůbec! Aničku Kadeřávkovou si ponechám v hlavě jako Rozinku z "Ulice".

Dodatečné informace

Původní název:
Vianočné želanie (více)
  • Česká republika O zakletém králi a odvážném Martinovi
  • Česká republika Vianočné želanie
Země původu:
Česká republika, Slovensko
Ocenění:
Žádná ocenění