Léto s gentlemanem

29%
Léto s gentlemanem

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)




Recenze: Léto s gentlemanem

Kinobox.cz
30%

Totiž, Hanzlík Antalovou balí velmi podobným způsobem jako třeba Kříž v Jak svět přichází o básníky. To bylo mírně úsměvné už u teenagerů v roce 1982, ale u dospělých až starých lidí v 21. století je to bizarní až nepříjemné. Hanzlík Antalové recituje básně, koupe se s ní v lomu, vozí ji v džípu, provádí ji po zámku plném romantických svíček, a tak dále.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
1
Jiří Adamec by se měl držet režírování televizní pořadů a přenosů z nějakého vyhlášení, nebo soutěží. Na celovečerní film už zdaleka nemá a je škoda, že sebou v tomto filmu stáhnul ke dnu spoustu dobrých herců. Na druhou stranu i Hanzlíkův scénář nestojí ani za prd. Takže ono ve výsledku nebylo ani co točit.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
4.5
Tak viděl jsem horší kousky... Že bude snaha navázat na Léto s kovbojem mi bylo jasné, ale že se do toho namíchá Kameňák, Slunce seno .... , či Babovřesky a dokonce malá loupež z Na samotě u Lesa to už je moc. Čest filmu zachraňuje svým charismatem snad jen Jaromír Hanzlík a pro oko je tu pár našich neuvěřitelně zachovalých hereček.. 40%
sabule
14 227 bodů
1
Další dílko z celé řady rádoby nastavování velmi povedených kousků z minulosti,které se totálně nepovedlo.Pan Hanzlík má určitě za sebou bohatou a skvělou filmovou minulost a mohl se toho vyvarovat.Film je lehce o trapnosti a namlouvání v pokročilém věku.


Dodatečné informace

Původní název:
Léto s gentlemanem (více)
  • Česká republika Léto s gentlemanem
Premiéra v ČR:
14. 2. 2019
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch