Prvok, Šampón, Tečka a Karel

64%
Prvok, Šampón, Tečka a Karel

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou s téměř nesplnitelnými úkoly. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. (Bontonfilm)




Recenze: Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Kinobox.cz
60%

Ženy nezesměšňuje ani neznevažuje, mužům to občas dá solidně "sežrat" (potřebují to), jen chybí důslednější tah na branku a pomyslná tečka-ťafka mezi oči. Krizi středního věku filmový "Prvok" rozhodně nevyřeší, ve výsledku spíš hladí po srsti a nese se v duchu obdobné komediální žánrové produkce, jejíž kvality nicméně s přehledem převyšuje. Režisér film pojímá s očividným nadhledem, v němž je i "recept" na životní obtíže a vyrovnání se s nimi.


Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Tak trochu podobný film, jako Bábovky, s tím rozdílem, že se sešla partička sourodých herců a funguje to lépe. Koukat na zoufalé chlapy je lepší, než na zoufalé ženy ( alespoň u mě to tak je ). Další vztahová komedie, ale tady se to čtveřici týpků povedlo a několikrát jsem se opravdu zasmál, čemuž nejvíce dopomohl Prvok - Martin Pechlát, který byl opravdu nejzoufalejší a nejvtipnější. Scény s pórkem jsou tak ponižující a trapné, až jsou směšné. Na naše poměry opravdu dobrá komedie.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Postavy jsou strašně šablonovité, zápletky vlastně jenom stojí na šílených úkolech jako z prciček (ať budeš kdekoliv tak se musíš svlíknout - to jako vážně?), a konec vyznivá tak nějak do ztracena ale ne tím stylem, který mě obvykle nutí o filmech přemýšlet. Nevím, dál. 4/10
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
6
Kdykoli o tomhle Hartl mluvil, tak jsem se těšil, že se zase vybarví nová česká komedie, kde uvidíte i pokus o něco nového. Navíc s tímhle obsazením se suverénně mířilo na nejvyšší kvalitu. Z hlavní čtveřice vládne Tečka (Hynek Čermák), který jako jediný jeví nějaké pokusy o to se aspoň usmát. Nicméně castingem a míst vzácně i absurdností to nepřichází jinak s ničím novým. Ve snaze přivést něco než tu neustále šablonovité české komedie, je tu bohužel poměrně prázdný film. Chybí tomu něco navíc, takhle to je zas a zas odkázáno na herecké výkony, které jsou určitě okey. Ale dějově je ta předloha tak chatrná, že se to projevuje i ve filmu.. Holt z tohohle nešlo vykouzlit více, takže je z toho jen další průměr. Ale asi pro nějakého čtyřicátníka, který cestou domů z práce nezastavuje na přechodech, protože spěchá domů než začne Ulice, i tohle bude trhák. Nicméně obecně tomu pořád chybí hodně k tomu, aby se na to dalo soustavně dívat.. 50%


Dodatečné informace

Původní název:
Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
  • Česká republika Prvok, Šampón, Tečka a Karel
Premiéra v ČR:
29. 7. 2021
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch