Vadí nevadí

50%
Vadí nevadí

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete.

Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (Cinemart)




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
0.5
Nejblbější horor jsou jsem za poslední dobu viděl. Něco tak hloupého a povrchního se v dnešní době v kinech jenom tak nevidí. Herci jsou nesympatičtí a vy se vlastně modlíte za to,aby už všichni umřeli a film skončil. Scénář je absolutní dno,které nikdy nemělo spatřit světlo světa. Od tohoto filmu ruce pryč.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Připomnělo mi to ne tak starý horrůrek "Neutečeš". Zase banda teenegrů, zase podivná hra...zase docela tupé jednání všech zůčastněných.Tohle ale asi bylo ještě o něco horší. Vyvolání démona, který si rád hraje - co přijde příště? Pivní satan? Kterýkoliv díl Nezvratného osudu tohle lehce strčí do kapsy.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
S tím jak divák bude vnímat Vadí nevadí záleží na tom, zda uzná, že je to pouze film který cílí na náctileté. Pokud divák čeká něco víc bude zklamán, pokud se podřídí tak se dočká slušné oukey oddechovky. Novinka studia Blumhouse opravdu nemá na rozdíl od loňského Uteč žádný velký přesah v horrovém žánru ale v dnešním světě se jedná o slušný nadprůměr. Jedná se v podstatě o jakousi novou verzi Nezvratného osudu s nevyhnutelnou smrti a dodržováním pořadí s tím, že tentokrát je tu i démon co si obléká cizí těla. Právě ale díky tomu, že se jedná o práci od Blumhouse to není žádná totální břečka. Je to film opravdu pro mladé s mladými hrdiny kteří používají Instagram a Snapchat. Film reflektuje to jak funguje svět přeplněný sociálními médiémi: Smrt kamaráda všichni natáčí a rozesílají přes Facebook nebo si policie dohledává informace podle IP adresy. Ten film ale vůbec neděsí. Lekačky v něm jsou ale nefungují což je škoda. Je překvapující, že více fungují vztahy postav a jejich rozhovory což u horrových filmů není zvyk. Překvapením je také to, že se ty postavy nechovají dementně. Přemýšlejí racionálně a občas dostanou perfektní nápad jak se zbavit toho co je právě pronásleduje. I když jim to úplně nevyjde. A navíc v tom filmu není nějaká otravná milostná linka za což musím dát plus. Na horrový žánr se tedy jedná o nadprůměr, co se týče filmového celku je to trošku slabší. Jako horrová oddechovka to však funguje takže palec nahoru! UPDATE: Vzpomínky jdou hodně nízko a od toho dubna 2018 to u mně vlastně hrozně kleslo a nikdy bych si to asi nedal znova. Střízliv!

Dodatečné informace

Původní název:
Truth or Dare (více)
  • USA Vadí nevadí
  • USA Truth or Dare
Premiéra v ČR:
19. 4. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
3,5 mil. USD
Tržby:
95,33 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Vadí nevadí je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch