Kdo je kdo v mykologii

64%
Kdo je kdo v mykologii

Tonda, mladý trombonista z dechové kapely, vede fádní život. S kapelou hraje na tanečních zábavách stále stejnou muziku. Jednoho večera při jeho sólovém výstupu divoce křepčící dívka ztratí rovnováhu a omdlí. Tonda ji nakonec musí odvést domů. Vynese opilou tanečnici na zádech do čtvrtého patra, odloží ji na kanape v její zaprášené garsonce. To si žádá doušek vína. Láhev stojí na stole, ale chybí mu vývrtka. Jakmile Tonda vývrtku najde, zatuchlý pokojík začne žít svým životem a Tondovi se doslova obrátí život vzhůru nohama. Octne se na kongresu mykologických expertů minulého století, opilou slečnu pohltí rychle rostoucí plíseň, která svými tvary a barvami začne svádět i Tondu. Tonda se tak vydává na dobrodružnou cestu sexuálního objevování, které mu malý zatuchlý pokoj nabízí. Když je po všem, musí prokázat odvahu a odhodlat se ke skutečnému činu. (České filmové centrum)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Viděl jsem to už před snad rokem na festivalu krátkých filmů. Ocenil jsem princip - tedy snahu udělat výrazný, hravý film, ale upřímně řečeno jsem to nepovažoval za nějak vyčnívající věc, spíš takovou jednorázovou gilliamovskou hříčku. Překvapuje mě, že to vyhrálo studentského Oscara, nenapadá mě proč.
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
6
Krásný nápad a hravá imaginace dělá z tohohle filmu něco krásného. Ovšem přehnaná afektovanost celému dílu bohužel ubírá a rozhýbané hlavičky pánů doktorů jsou velmi prasácké. Ovšem se na to přese všechno velmi dobře dívá. Silné 3*.

Dodatečné informace

Původní název:
Kdo je kdo v mykologii (více)
  • USA Kdo je kdo v mykologii
  • USA Who's Who in Mycology
Země původu:
USA, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch