Dvojitý milenec

61%
Dvojitý milenec

Chloé, mladá křehká žena se sklony k depresím, začne docházet na psychoterapii a bezhlavě se zamiluje do svého psychologa Paula. Poté, co se milenci sestěhují, začne Chloé zjišťovat, že v Paulově minulosti něco nehraje, až objeví existenci jeho jednovaječného dvojčete. Proč Paul přede všemi skrývá, že má bratra? Jaké dávné tajemství je spojuje a rozděluje? A jde skutečně o dvojče, nebo jen o promyšlenou lež, kterou se Paul snaží zakrýt druhý život svého temnějšího já? Erotikou prosycený thriller z tvůrčí dílny zkušeného francouzského režiséra Françoise Ozona je promyšlenou filmařskou poctou legendárním snímkům jako Rosemary má děťátko, Příliš dokonalá podoba nebo Základní instinkt. (Aerofilms)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Evropské filmy mám rád. Nebojí se ožehavých témat a použití sexu aniž by to působilo nevhodně,nebo vulgárně. Jenže Ozon jakoby sám nevěděl co chce točit. Na erotický thriller postrádá málo sexu a na thriller snímek postrádá napětí. Samotná zápletka mi přišla velmi povrchní a proto jsem měl problém najít cestu k hlavní hrdince,která cestovala mezi postelemi dvou bratrů - jednovaječných dvojčat. Nemůžu se zbavit dojmů,že si tento Dvojitý milenec hraje na něco víc než ve skutečnosti je. Ozon se to snaží maskovat různými fantaziemi,sny a představami,ale mě tím teda neošálil.
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
6
Dvojitý milenec trošku líp funguje už jen v té prvotní divákově představě, co ho asi bude ve snímku čekat, přece jen tyhle lehce incestní hrátky nevidíte pokaždé.. Chloé žije šťastný život plný harmonického milování se svým psychiatrem Paulem (ideální když partner už od začátku zná váš bordel), zrovna si našla i novou práci a vše vypadá, že se pomalu blíží k založení rodinného krbu.. Jenže co se nestane, při jedné procházce uvidí na ulici člověka téměř totožného s jejím přítelem Paulem, ale přesto on to není.. A přece nemůžete ukojit lidsky přirozenou touhu po vyřešení tajemství, aniž by jste dvojče navštívili a na dálku poměřili jeho kvality právě s Paulovými.. Dvojitý milenec Vás do filmu uvede takovým způsobem, že se instantně a navždy zapsal do dějin filmu a na podobné skandální vlně bude i pokračovat, nabídne divákovi kromě absurdně poutavé zápletky i nosnou dávku sexuálně opojivých scén, které v kombinaci v thrilleroidním příběhem rozhodně dokáží zabavit.. O to větší překvapení, že kromě úsměvných zvratů nabízí snímek i řadu vyloženě stimulujících otázek, na které nutí odpovídat nejen postavy, ale především diváka samotného. Což má za následek částečné rozmělnění své mysteriózní atmosféry, ale současně i své vlastní vyvedení do vyšších kvalitativních vod.. Dvojitý milenec paradoxně po letech asi nezůstane v pamětech ale těch prvních pár vteřin ano! 60%

Dodatečné informace

Původní název:
L'amant double (více)
  • Belgie Dvojitý milenec
  • Belgie L'amant double
Premiéra v ČR:
13. 7. 2017
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Belgie, Francie
Rozpočet:
7,11 mil. USD
Tržby:
4,25 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Dvojitý milenec je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch