Mamma Mia: Here We Go Again!

61%
Mamma Mia: Here We Go Again!

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (Cinemart)



Režie:
Scénář:

Recenze: Mamma Mia: Here We Go Again!

Kinobox.cz
30%

Mamma Mia! 2 se snaží přesně kopírovat to, co činilo jedničku roztomilou, ale zoufale se jí to nedaří. I když na první pohled obsahuje stejné ingredience, výsledný guláš je trapný, málo vtipný a především nudný. A to je to úplně nejhorší. Ne že bych se koukal na hodiny a říkal si "ať už začne další písnička". Díval jsem se na hodinky i uprostřed písniček, protože byly nudné.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
Nejsem nějaký sklaní fanda této značky,ale mám rád písně od ABBY,takže jsem dal šanci i tomuto pokračování,které je sice hroší než první díl,ale přesto dokáže svou pozitivní atmosférou nakazit nejednoho diváka. Herci jsou fajn a hlavně Andy Garcia potěšil. Za to Cher je chodící plastika bez emocí a dokážu si představit kohokoliv v její roli. Suma sumárum je Mamma Mia 2 ucházejícím pokračováním,ale zcela zbytečným.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
5.5
Tohle je za mě podprůměrná romantická komedie odehrávající se ve dvou časových liniích a průměrný muzikál dohromady. Spousta klišé a vše je azmoc happy. Vše zachraňuje výborná a nestárnoucí hudba kapely ABBA, kterou poslouchá už třetí generace. O to více by si to zasloužilo něco trošku důstojnéjšího. Řecko je krásné, film je pestrobarevný, což oku lahodí, přesto to za mě není na více než 55%
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Po 10 letech se Mamma Mia vrací! Když před rokem přišla zpráva, že se chystá pokračování Mamma Mii, byl to celkem šok. Ano, jedničku mám rád jelikož energičtější muzikál by ste těžko sháněli, po konci jedničky jsem si ale byl jistý, že pokračování nebude, protože prostě není kam jít. A i původní muzikál končí zakončeně. Jsme ale pořád v 21. století, kde každý hit dostává pokračování a bylo jasné, že jednička, která si před 10 lety došla pro 609 mega dostane sourozence. A ten sourozenec nakonec opravdu vznikl a je tady. Z trailerů jsem si pořád nebyl jistý jestli to je ta správná cesta a nálepky zbytečný sequel se prostě nezbavil. Jenomže víte vy co.... dočkali jsme se důstojného pokračování. Jednička je dodnes ztřeštěný zábavný muzikál plný energie a výpravných hudebních čísel s perfektními vizuálními nápady. Dvojku ale už nerežíruje Phyllida Lloyd, nýbrž Ol Parker. A dá se snadno rozeznat, že Parkerova režie je jednoduše jiná než té Lloydové. Zatím co jednička je svou povahou spíše pubertální děcko plné hormonů, dvojka je spíše typ člověka co má za sebou úspěšnou maturitu a než dospěje, chce si ještě jednou pořádně užít. Bál jsem se toho, že jednička vlastně ukradne všechny písně z jedničky a nedostaneme žádné nové. Při tom starých písní z původního filmu se objeví asi čtyři a z toho všechny se objeví v dějové lince s mladou Donnou kam i logikou patří. Tady se ale objeví i písně nové a rozhodně nejsou o nic horší než ty z jedničky. Ve filmu se samosebou objeví i Colin Firth, Pierce Brosman, Stellan Skarsård a Meryl Streep, většina z nich má ale menší role (především Streep má spíše cameo) a objeví se jejich výrazně mladší verze. Jako by se ale stál zázrak, mladé tváře sedí na ty staré. Irvine je slušný nový Brosman, Hugh Skinner slušný nový Grant a Dylan zase slušný nový Skarsgård. Celý film si ale pro sebe ukradne především vždy roztomilá Lily James jako mladá Meryl Streep. James je jako mladá Meryl perfektní a rozhodně své starší herecké kolegyni nedělá ostudu. Co se týče nových postav z přítomné časové linie, Andy Gracia je jako vždy cool a Cher je příjemným způsobem ztřeštěná. Musí se nechat, že jsem možná trochu zaujatý, jelikož na písních Abby jsem vyrůstal a dodnes si sem tam nějakou pustím. Dvojka je ale stejně jako jednička film plný života a energie, který je prostě tak šílený a občas naivně hloupý, že je geniální. Všechny hlavní postavy jsou opět perfektní, falešné Řecko pořád dokáže být nádherné a rytmus hudby je prostě neuvěřitelný. Prozatím nejzábavnější film roku a překvapivě důstojné pokračování, což z trailerů zárukou nebylo. Takže spokojenost a velký palec nahoru!


Dodatečné informace

Původní název:
Mamma Mia: Here We Go Again! (více)
  • USA Mamma Mia: Here We Go Again!
  • USA Mamma Mia! Here We Go Again
Premiéra v ČR:
19. 7. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
395,04 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Mamma Mia: Here We Go Again! je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Mamma Mia: Here We Go Again!


Podobné


Powered byJustWatch