Zabít Gunthera

46%
Zabít Gunthera
Plakát traileru

V komedii, která se odehrává ve světě nájemných vrahů, si několik mladých neostřílených zabijáků najme štáb dokumentaristů, aby získali nezvratný důkaz, že právě oni zabili největšího z nechvalně proslulých zločinců všech dob – Gunthera. Jenže Gunther o jejich plánu ví a je odhodlaný učinit jim ze životů peklo. Začíná závod s časem, ve kterém se z lovců rychle stává štvaná zvěř. (Bontonfilm)




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
Jediný kdo si zaslouží uznání (kromě Arnieho samozřejmě) je člověk,který pracoval na propagaci tohoto snímku. Podle traileru Killing Gunther působil jako zábavná komedie kde Arnie bude hrát prim. O to větší šok mne čekal,když jsem film začal sledovat. Hodina filmu byla pryč a Arnie stále nikde. Ten se nakonec objeví cca na posledních dvacet minut,které považuji za nejlepší z celého filmu a proto i dávám takové hodnocení. Právě Arnie zde neskutečně válí a hláškuje. Skvěle jsem se těch dvacet minut bavil. Šlo vidět,že film neměl moc velký rozpočet a možná proto jen těch dvacet minut.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5
Amatérský vyhlížející snímek balancující na hraně komedie a parodie. Neustále čekání na Arnieho, který to snad rozsekne .. ale ani to se nestalo. Není to nekoukatelná záležitost, spíše taková nenáročná průměrná jednohubka, která mi nic zvláštního nepřinesla.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
5
Že se Arnie komediálních rolí nebojí už dávno víme a tak nemůže překvapit, že vstoupil i do tohoto projektu, na který je ale potřeba si nejprve zvyknout. Stylem jak je natočený by se dal bez skrupulí přiřadit ke stylu Found footage. Vzpomeňme, jak začínal třeba španělský ´REC´. Ano, vidíme pouze to, co natočili dokumentaristé. Atmosféra dějství je příznačná, mnohdy až moc divoká a nepřehledná, ale jinak zásadní a vedoucí k tomu nejdůležitějšímu. Pobavit. No, přiznejme si, že zábava v dokumentárním stylu je hodně těžkopádní. Neustále se přehrává a snaha o komediálnost místy vypadá až zoufale. Ale snaha byla, to se zase musí nechat. A Arnie? No, divák si na něj musí hodně dlouho počkat než se objeví. Komediální role umí, o tom není sporu, jenomže v takovémto snímku vypadající spíše jako zkouška diváků jak něco takového přijmou, svůj talent zatracuje. On ten jeho neustálý úsměv a výraz jak je nad věcí a nikdo na něj prostě nemá se velmi brzy stává až otravným. Takže jak to shrnout. Jedná se o komedii, kde na dokumentární kameru neustále promlouvá zabiják chovající se v podstatě něco jako mluvčí a snažícího se vést partu dalších zabijáků, aby zlikvidovali nepřemožitelného Gunthera. Jenomže jak se později ukáže, ten o nich ví a vždy je nějaký ten krok před nimi. Námět není špatný, v podstatě fungující a jako komedie velice subjektivní. Jen by nemuselo být tolik postav. Ta nepřehlednost je skutečně značná. A otázka na závěr. Jak by takovýto příběh vypadal jako klasická komedie?

Dodatečné informace

Původní název:
Killing Gunther (více)
  • USA Zabít Gunthera
  • USA Killing Gunther
  • USA Why We're Killing Gunther
Premiéra v ČR:
20. 3. 2018
Země původu:
USA
Čeština:
Zabít Gunthera je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch