Vzteklina

64%
Vzteklina

V blízkosti jedné ze šumavských vesnic se objevují nakažená zvířata, virolog Pavel Rogl má za úkol nalézt příčinu a dohlédnout na následnou vakcinaci. Vedle toho je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů vyšetřujících záhadnou dvojnásobnou vraždu, která se stala v okolních lesích. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost právě s nákazou. Mladý vědec se záhy spřátelí se svou někdejší spolužačkou Gabrielou a její sestrou Táňou a vzhledem k tomu, že na otci obou dívek leží podezření ze spáchání brutálních vražd, se společně pouštějí do vlastního vyšetřování. Čím více ale Pavel s dívkami zjišťují, tím více na sebe poutají vrahovu pozornost. Vrah totiž nehodlá být odhalen, natož dopaden. Mrtvých tak přibývá a postupně je odhalováno i tíživé tajemství, které skrývá děsivý příběh poválečné historie vesnice. (Česká televize)





ballrog
ballrog
21 454 bodů
3
Po shlédnutí prvního dílu se nemohu zbavit dojmu, že se jedná o coververzi Slunce, seno, jahody, kde je rekordní dojení nahrazeno vzteklinou, a celé to bude říznuto neúspěšnou snahou o napodobení Městečka Fortitude. Vzteklina zatím kvalit ani jednoho z citovaných děl nedosahuje, přestože snaha Hádka vypadat a hrát co nejvíce jako Šimon Plánička je více než zjevná. Takže zatím špatně.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Produkce HBO, které se ČT tímhle očividně chtěla přiblížit, je prostě pořád někde jinde. Vzteklina se tváří jako tajemný thriller s přesahem do minulosti, pravda je ale taková, že Hádek v hl roli nestíhá, půlka dílů je tady zbytečná a ve finále i ta motivace záporáka dost podivná. Jako vykročení správným směrem je Vzteklina ok, seriálová událost ale ani omylem.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
3
Úvodní scéna prvního dílu byla takové WTF, že jsem nic tak špatně režírovaného snad ještě neviděl. V podstatě kombinace béčkového osmdesátkového horroru s černou komedií. Jenže ono se to začalo brát vážně. Říkal jsem si, že to bude přiznané béčko se vším, co k tomu patří, ale celé to vyznělo do prázdna. Herecky to docela slabota, hlavní hrdina Kryštof Hádek je bez charizmatu a jeho vzhled je hodně velká pomsta, když si člověk vezme, jak vypadá ve skutečnosti. Tohle se opravdu moc nepovedlo.

Dodatečné informace

Původní název:
Vzteklina (více)
  • Česká republika Vzteklina
Premiéra v ČR:
14. 2. 2018
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup