NT Live: Posedlost

64%
NT Live: Posedlost
Plakát traileru

Hvězdný Jude Law (Mladý papež, Na dotek, Talentovaný pan Ripley) vévodí očekávané inscenaci Posedlost, přenášené živě z londýnského divadla Barbican, odkud jsme viděli už Hamleta s Benedictem Cumberbatchem. Novou jevištní adaptaci klasického filmu Luchina Viscontiho z roku 1943 na motivy románu Pošťák vždycky zvoní dvakrát režíruje belgický génius Ivo van Hove (Pohled z mostu).

Gino je muž bez domova, sešlý, ovšem magneticky krásný. V jedné restauraci u cesty se seznámí s Giuseppem a jeho ženou Giovannou, k níž pocítí neodolatelnou touhu. Dvojice si začne žhavý románek a začne plánovat vraždu přebytečného manžela. V mrazivém příběhu vášně a zkázy se ovšem společný zločin stane počátkem rozkolu.

Divadelní verzi Posedlosti produkují Barbican Theatre Productions Limited, London a domovská scéna Van Hoveho Toneelgroep Amsterdam. Na vzniku inscenace se podíleli i Holland Festival, David Binder Productions, Wiener Festwochen a Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, za podpory nizozemského velvyslanectví v Británii. (Kino Aero)



Dodatečné informace

Původní název:
National Theatre Live: Obsession (více)
  • Velká Británie NT Live: Posedlost
  • Velká Británie National Theatre Live: Obsession
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění