6 Days

61%
6 Days

Rok 1980, Londýn. Šest teroristů přepadne Íránskou ambasádu a vezme rukojmí. Celá situace se protáhne na šest dní. Natočeno podle skutečných událostí.




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6
Solidní "akční" snímek založený na skutečných událostech,které se odehrály v roce 1980 v Londýně. Záměrně jsem dal slovo akční do uvozovek,protože snímek začne být trochu akční až k samotnému závěru,kdy se doklopýtáme do šestého dne. V tu chvíli vidíme zásah jednotky SAS,který by sice mohl být o něco lepší,ale za to působí velmi reálným dojmem. První hodina má ovšem žalostně pomalé tempo,kterým jsem se chvílemi jen těžko prokousával. 6 Days jsem si pustil hlavně kvůli Marku Strongovi,který mne svým výkonem rozhodně nezklamal a však neměl tak velkou roli jak jsem očekával. Jako celek bych to hodnotil mírně nad průměrem. Slušná jednohubka.
Krupe
Krupe
2 263 bodů
8
Tak nevím, jestli ti tepicháři byli v tomto případě amatéři, nebo opravdu SAS byli tak dobří. Ale jedno vím jistě, politici by zasloužili nakopat do prdele...
Sheemas
Sheemas
737 bodů
6.5
6 days je film natočený podle skutečných událostí, které se staly na ambasádě v roce 1980 a představuje nám práci policejních vyjednávačů, policie i jednotky SAS. Fillm ukazuje jednotlivý postup všech policejních složek až po přípravu a především pak zákrok SAS, který byl velmi dobře natočen. Prvních pár dní se nic moc neděje a celé to má velmi pomalé tempo, prakticky tak po celou dobu sledujeme jen dohadující se politiky, ale závěrečný šestý den nakonec stojí za to. Celkově se jedná o velmi slušně natočenou, dnes již historickou událost, která na konci nabere slušné tempo.


Dodatečné informace

Původní název:
6 Days (více)
  • Nový Zéland 6 Days
  • Nový Zéland 6 Dias
  • Nový Zéland 6 días
  • Nový Zéland 6 dni
  • Nový Zéland 6 дней
  • Nový Zéland Six Days
Premiéra v ČR:
4. 11. 2017
Země původu:
Nový Zéland, Velká Británie
Rozpočet:
1,5 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch