Zádušní oběť

53%
Zádušní oběť

Pro zkušeného policejního komisaře by bylo vyřešení jedné vraždy běžnou rutinou, jenže vrahovi jedna oběť nestačí a spravedlivě posoudit, kdo je v tomto případu obětí a kdo vrahem, není snadné. Milan Kňažko v hlavní roli nového příběhu z pera scenáristy Vladimíra Körnera.
Detektivní příběh z počátku 20. století je plný napětí, zvratů i emocí. Láska, nenávist a touha po pomstě či spravedlnosti jsou nejsilnější motivací trojúhelníku hlavních hrdinů příběhu. Vojenské zákopy jsou plné obětí války, když komisař Mondl přijíždí z Vídně do malého českého městečka, aby vypátral pachatele série vražd mladých mužů a aby vyvrátil všechny pochybnosti o tom, že se jedná o vraždy rituální. Kdo je vrahem a jaký je jeho motiv? Podezření se postupně zúží na pár osob. Mezi nimi je i Alma – bývalá kuchařka, která pečuje o sirotka. Dcerku své bývalé zaměstnavatelky, mladinkou Leu, si vzala ze sanatoria pro choromyslné. Děvče utíká se svými houslemi a hudbou do samoty, mimo tento svět. Zkušený policajt chce věřit, že v každé bytosti je skryt pramínek dobra, který čeká na svoje vysvobození. Lidská zvířata kdysi poničila nevinnou duši a dostalo se jim odplaty. Komisař pozná pravdu a rozhodne se pro spravedlnost. Vzápětí mu to vrátí nelítostný osud! (Česká televize)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
2
Přepjaté a přitom nesoustředěné. Kýč a prkennost, kdy z pitomé závěrečné montáže překvapí hlavně, o čem to vlastně mělo celou dobu být, i když to nebylo ani trochu jasné. Špatně vše od vedení herců po nadužívání hudby.

Dodatečné informace

Původní název:
Zádusní obet (více)
  • Česká republika Zádušní oběť
  • Česká republika Zádusní obet
  • Česká republika A Soul to Redeem
Premiéra v ČR:
9. 4. 2017
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Čeština:
Zádušní oběť je dostupný s českými titulky

Půjčení nebo nákup