Winter War

35%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Zdařilý válečný snímek. hned od prvních minut je vidět, že to není americká produkce a působí to osvěžujícím dojmeme, jenže pak se také začínají objevovat mínusy. Za všechny uvedu jeden nejvýznamější a tou je kamera. co se týče kamery z dálky, či v bojích, tak tam to ještě není zlé, ale co se týče záběrů z blízka a detailů, tak to je katastrofa. Oříznuté hlavy, půlky obličejů v dialozích atd. Na to se potom mé oči zaměřily a měl jsem po filmu. Co se týče snímku jako takového. Je to mix dramatu, hlubokých myšlenek, záběrů na zraněné vojáky, zmar lidských ideálů a menších přestřelek. Celkově slušné - 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Tak to vypadá, že David Aboucaya se válečných dramat zatím jen tak nevzdá. A opět si snímek takřka udělal celý sám. Zaměřil se na těžkou situaci na místě známé jako Alsaska ve Francii, která nemálo připomíná obdobnou situaci v Normandii. Francouzský regiment výsadkářů bojuje s americkou jednotkou za osvobození Alsasky. Musí přes les, který byl později pojmenován jako ´francouzský Stalingrad´. Vojáci tam byli uvězněni v drsných zimních podmínkách, kde poznali hrůzy války. Snímek se i přes válečné scény především zabývá prožitky a myšlenky samotných vojáků. Jejich zvládání situace, psychologie a osobních rozhodnutí. Někteří museli hodně bojovat i samy se sebou. Snímek se svou dvouhodinovou stopáží snaží přiblížit danou situaci jak to asi mohlo vypadat. Může tak tedy připadat nudný, ale to jen dokresluje danou situaci. Dlouhé čekání bez zásob v mrazu, kdy nepřítel může kdykoli a nečekaně udeřit. Tady se v podstatě zastavil čas. Akční kamera více dokresluje náhlou paniku při náhlém odstřelování. Dlouhé hodiny nic a pak najednou výbuch. Nejedná se tedy o běžný válečný film, jak je většinou zvykem. Když se do popředí děje vynáší více psychologie vojáků, než válečné scény plných hrdinství, vždy je to přijato velmi vlažně. Vzniká otázka: Proč? Jediná výtka se týká sněhu. Buď tam je anebo není, aby náhle nasněžilo, když najednou v další scéně zase po sněhu ani památky. Tady to David nějak nevychytal.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Strašlivě dlouhá přestřelka v lese, ve které když se zrovna nestřílí, tak se neděje nic.. Fain, možná to tak nějak fakt vypadalo, jenže sledovat to tou akční roztřesenou kamerou, bylo utrpení. Fakt to působí jako lepší fan video. Hvězda za tu informativní hodnotu.