Plán útěku 3

41%
Plán útěku 3
Třetí díl oblíbené akční série, v níž se Sylvester Stallone dostává z extrémně zabezpečených vězení. Tentokrát bude Breslin (Stallone) se svým týmem hledat ztracenou dceru zámožného klineta. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje ve chvíli, kdy je Breslinova milá unesena a následně držena v obrovském vězení, známém jako Ďáblova stanice.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
5
A máme to tu zase. Segalovský námět o únosu jak vyšitý. Tentokrát byla unesena dcera nějakého hongkongského technologického magnáta a o pomoc není požádán nikdo jiný, než bezpečnostní expert Ray Breslin. Takže dle segalovského hesla: Unesli jste holku, tak tady máte přes držku! se šine veškeré dění kupředu. Tímto faktem se tedy děj odklání od původní myšlenky námětu prvního snímku. Pro zajímavost, ve stejném roce, jako tento, byl uveden také Stallonův ´Rambo: Poslední krev´ (2019), kde je dějový námět totožný. Ano, i Rambo řeší únos a tak všem patřičně ukáže zač je toho loket. Dívat se na oba filmy ve stejný den, divák se v tom lehce ztratí. V kterém filmu ten Rambo vlastně je? Třetí filmový díl je stejně jako předešlý určen hlavně pro asijské diváky a protože byly oba filmy natočeny souběžně, jsou si atmosférou totožní. Jen tu už není futuristický hi-tech design. Dialogové scény po divácké stránce moc radosti nepřinesou, ale zato akční nadchnou všechny fanoušky asijských akční filmů především staré školy. sem tam se z něčeho vystřelí, ale spíše převládají drsné souboje v bojovém umění. Sylvester Stallone opět akci přenechal mladším, takže se tu vyskytuje jen v rámci námětu. Na konci se samozřejmě přihlásí o slovo, ale už jen v rámci pomsty. A jsme zase u toho Ramba. V tomto skutečně není mezi oběma filmy žádný rozdíl. Škoda, že tu neměl žádnou akci Russell Wong. Nebo snad už na akční role zanevřel? Snímek je samozřejmě nízkorozpočtový, což je hodně znát. nejen po výpravné stránce, ale i té scenáristické. o plynulém vývoji děje si může každý divák nechat jen zdát. To však nezabránilo, aby byl patřičně drsný a překvapivě i temný. Zkrátka přesně tak, jak to mají v asijských zemích rádi. O kapku je lepší než předešlý, ale značně si pohoršil právě odlukou od původního tématu. Filmových únosů tu už skutečně bylo více než dost, čímž nechávám pozdravovat především Stevena Seagala. Ale jinak se to opět veze na stejné úrovni, což znamená, že je to opět natočeno v hongkongském stylu, a tak, kdo nemá takové snímky v oblibě či jim vůbec nerozumí, nechť se tomu rovnou vyhne.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4.5
Stále to nemá produkční kvality starších Stalloneho béček typu D-Tox a Sejměte Cartera, ale už to nebolí. John Herzfeld přeci jen není céčkový patlal a minimálně chápe to, jak by se měl vyprávět příběh a že akce je lepší, když do ní nervete dvacet střihů za vteřinu. Nemluvě o chytrém "uzemnění" konceptu, kdy tvůrci tentokrát rozumně pracují s tím, že nemají peníze. Sci-fi dvojka se pak v podstatě rovnou ignoruje a třetí díl dějově přímo navazuje na jedničku, což dává fanouškům příležitost k tomu, aby se nikdy nemuseli do otřesného Hádesu vracet. Trojka je naopak film, který člověk čas od času klidně zapne v televizi a bez újmy ho absolvuje. Na jedničku stále chybí několik mil, ale oči z toho tentokrát nekrvácí a Sly není jen do počtu. V rámci béčkového žánru neurážející kousek. To je něco, v co jsme po úděsné dvojce vážně ani nedoufali.
blazma
blazma
4 928 bodů
2
Jasný důkaz toho že méně je někdy více. Stallone tady měl skončit s překvapivě suprovním prvním díle s Arnoldem. Druhé pokračovaní, s odřenýma ušima byl průměrný film, ale toto třetí pokračování, je jenom z nouze cnost aby stihly vytlačit co možná nejvíc prachů v porovnání s kvalitou filmu. Čistě šli pro profit ze značky, takhle to být nemá.

Dodatečné informace

Původní název:
Escape Plan: The Extractors (více)
  • USA Plán útěku 3
  • USA Escape Plan: The Extractors
  • USA Escape Plan 3
  • USA Plán útěku 3: Extractors
Premiéra v ČR:
5. 9. 2020
Distributor:
Prima+
Země původu:
USA
Čeština:
Plán útěku 3 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Plán útěku 3


Podobné


Powered byJustWatch