War Machine

57%
War Machine

Satira věnující se boji Američanů v Afghánistánu, který využívají lidé pro běžící kampaň.




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
War Machine má jeden zásadní problém, který bych nazval žánrovou nevyjasněností. Jakoby Michôd ani nevěděl co chce vlastně natočit. Trochu drama, trochu komedie, trocha politiky , trocha záběru z války a trocha satiry. Vše je spojené příliš na sílu aniž by to působilo trochu konzistentně. Film toho chce možná hodně říci, ale nezvolil pro to ty správná slova. Brad Pitt svou roli hraje jako obvykle skvěle. Některým lidem může připadnout, že až příliš přehrává, ale ja to beru jako dokonalé ztvárnění zeleného mozku do sebemenšího detailu. Ben Kingsley je také vynikající a vlastně i nejzábavnější prvek celého filmu. Rozhodně se vyplatí vydržet až do úplného konce, protože závěrečná scéna rozhodně stojí za vidění. Když už mi film nedal nic jiného, tak jsem si aspoň přečetl ten článek, který stojí za pozadím tohoto filmu.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Ten film není vůbec blbej. Naopak bych řekl, že ta žánrová rozpatlanost byla z velké míry záměrná a po většinu stopáže poměrně korespondovala s tím, jak ironicky a kousavě se scénář vyjadřoval k americké účasti na válce v Afghánistánu. S myšlenkami jsem víceméně souhlasil, ale přece mi často vadilo, do jakých extrémů v mezích komedie Michod zacházel - zejména pak co se týče výkonů Bena Kingsleyho jako imbecilního a zaostalého afghánského prezidenta a bohužel i Brada Pitta, na kterém je sice vidět, jak pro film dýchá, ale se svou záměrně přehrávanou kreací nepůsobí jako skutečná osoba, ale spíše jako stylizovaná karikaturní figurka. Poslední půlhodina se navíc opírá o velmi solidní dramatickou nástavbu, která je ale opět svržena hollywoodsky protlačovaným odlehčeným závěrem. Tohle mělo potenciál výše, přestože o průšvihu se mluvit nedá.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
Dost velka nuda, dalsi dokaz ze netflix by sa mal drzat len serialov a nefusovat do filmov, ale aspon nie je v hlavnej ulohe adam sandler...


Dodatečné informace

Původní název:
War Machine (více)
  • USA War Machine
  • USA Karo mašina
  • USA Machina wojenna
  • USA Máquina de guerra
  • USA Máquina de Guerra
  • USA The Operators
  • USA Машина войны
Premiéra v ČR:
26. 5. 2017
Země původu:
USA
Rozpočet:
60 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch