Mine

61%
Mine
Po neúspěšně misi se americký voják musí dostat na místo vyzvednutí armádou. Při cestě ale šlápne na minu. Pokud nohu zvedne, okamžitě zemře. Nezbývá mu tak nic jiného, než čekat. Vydrží, než přijde pomoc?



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Tak tohle je vážně škoda. Mine mělo obrovský potenciál být dobrým filmem,ale vaz mu zlomila šíleně přestřelená délka filmu. Armie Hammer je sympaťák,ale bohužel ani on tento film nedokázal utáhnout na svých bedrech. V porovnání s podobnými filmy jako 127,nebo Pohřben zaživa je Mine nejslabším kousek a to o parník.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Po snímcích ´Pohřben zaživa´ či ´127´ tu máme další drama jednotlivce na pokraji hrůzy a vlastní smrti. Africká poušť a voják jednou nohou stojící na mině. Má statisticky pouze 7% šance, že není funkční. Kavalerie je sice na cestě, ale než vlivem okolností dorazí, uběhne ještě mnoho hodin. Celkově víc jak jeden den. Psychologické drama poukazující na psychiku člověka v takové situaci, jeho prožitky, zážitky a snaze přežít. Striktně natočený snímek, který pochopí snad jen ten, kdo pamatuje základní vojenskou službu a vojenské cvičení ve vší parádě. Stát dlouhé hodiny na místě a nepohnout se, ve dne horko, v noci zima, hlad, žízeň, pomalu se dostavující bezmoc, zoufalství, deprese a halucinace. A pod nohou mina. Psychologický thriller se solidním příběhem velmi dobře natočený. Jen ten začátek vyznívá podivně. Je možné, aby odstřelovač z lidskosti odmítne splnit rozkaz jenom proto, že cíl je na svatbě? No, říká se, že ve válce je možné všechno, tak asi ano.

Dodatečné informace

Původní název:
Mine (více)
  • USA Mine
  • USA Campo Minado
  • USA Mina
  • USA Überleben
  • USA Ναρκοπέδιο
  • USA Мина
Premiéra v ČR:
1. 11. 2017
Země původu:
USA, Španělsko, Itálie
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch