Sámská krev

72%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Objektivně hezky natočeno, asi i o dobré věci, ale ježiš... tak strašně moc mně ten film je jedno! Že děláte chladné severské drama, ještě neznamená, že by v něm nemělo být něco nějak zajímavé. Určitě se tu dají chválit herci, určitě by se dala chválit kamera, ale nevím... co z toho?
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
8.5
Komorní příběh laponské dívky, z níž vyroste švédská žena, matka, babička, která se dopracovala k pozici učitelky a nechce už mít se svou minulostí nic společného. Nevěděla jsem, že diskriminace laponského obyvatelstva, pěstujícího soby, byla ve Švédsku tak velká. (Snad už není!)Představitelka Elle Marji, která si změnila jméno na Christinu, se mi skutečně velice líbila po všech stránkách. I když místy byl film seversky rozvleklý, byl celkově silný. A mohu ho plně doporučit všem, kteří mají severskou atmosféru rádi.
Teresie
Teresie
1 187 bodů
7
Tak z Laponska jsem zatím žádný film neviděla ... dobrý, jen mírně rozvleklý film ...
quakar
70 bodů
9
Film drzi vysoku latku kvality a narocnosti skandinavskych filmov. Pre mnohych ludi bude prekvapive, ze aj v takychto krajinach dochadzalo k flagrantnej diskriminacii a dodnes nie su vsetky krivdy napravene. Film citlivo nacrtava problematiku diskriminacie laponskej mensiny v skolach. Dej je putavy od zaciatku do konca.