Kung-Fu Yoga

54%
Kung-Fu Yoga

Čínský profesor archeologie Jack (Jackie Chan) se spojí s krásnou indickou profesorkou Ashmitou a její asistentkou Kyrou, aby našli ztracený poklad.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4
Nikdo bohužel nemládne a Jackie si na stará kolena vybírá jeden blbější film než druhý. Kung-Fu Yoga mi už od prvních minut dala jasně najevo s čím mám to dočinění. Animovaný úvod vypadá levně a hlavně hloupě. To samé platí i o animovaných zvířatech,které si s kvalitním provedením také zrovna nepotykali. Akčních scén je zde pramálo a Jackie zde nemá ani tolik prostoru,aby se aspoň pokusil něco předvést. Mladší herci jsou tuctoví a lehce zaměnitelní. Stavět na nich film je vyloženě filmová sebevražda. Příběh není vůbec ničím originálním a více méně jen kopíruje nápady z ostatních filmů. Z filmu jde cítit Bollywoodská produkce každou vteřinou. Vše to završí hromadná taneční scéna na závěr. Pokud máte chuť na film s Jackiem,tak bych doporučil volit jiný film. Například nedávno natočený snímek Detektiv z Hongkongu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Jackie Chan opět v roli archeologa, tentokrát v koprodukci s Indií. Akční taškařice ve stylu snímku ´Božská relikvie´ se však nekoná, i když tu pro něj typické zápasy s vtipnými vsuvkami jsou. Ryze popkornová záležitost s plynulým dějem, dobře použitými CGI efekty a animacemi, kladnými postavami a neústupným padouchem. A hlavně s pokladem, po kterém tu vznikne neúprosná touha. Jako např. ´Lovci pokladů´ to však rozhodně také není. Je tu daleko větší podíl na dobrodružství a hlavně na indický orient. Příběh začíná animovaným prologem, který však vypadá jako trailer pro videohru. Pak už je použitá animace pastvou pro oči. Děj plynulý, lehce uchopitelný a jednoduchý. V humoru ani v akci se nijak netlačí na pilu a vše je v dobré rovnováze. Skromný příběh doprovázený skvělou akcí, která jako obvykle pobaví. Dálniční honička hodně připomíná Michaela Baye, jen s vlivem Jackieho Chana s humorem k němu vlastním. Taková jízda se lvem v autě se jen tak nevidí. Indové tu mluví anglicky. Angličtina se v Indii sice uznává jako vedlejší úřední jazyk a ani indická ústava či indické zákony údajně nespecifikují národní jazyk, ale hindština by přeci jen byla daleko příznačnější. Na snímku je vliv Bollywoodu hodně znát a tak to po vizuální stránce podle toho také vypadá. Estrádní konec tedy tímto nemůže překvapit, ale to jenom poukazuje na zábavnost celého filmu. Svým způsobem se jedná o dobrodružný komediální film pro celou rodinu, který určitý filmový zážitek určitě zanechá.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
4
Nejlepší čínský archeolog (tedy jeden z nejlepších) Jackie Chan pomáhá pří hledání ztraceného pokladu Magadhy, při čemž se samozřejmě dostane různých problémů. Film je pravděpodbně určen pro mladší publikum, či celé rodiny, je podán s velkou dávkou humoru s velkým vlivem Bollywoodu (tanec na konci). Jackie začíná stárnout, což je patrné i na jeho výkonu, proto je spousta akčních scén předáná mladším hercům, ale když se nakonec přidá i Jackie je na co koukat. Některé momenty ve filmu jsou opravdu naivní, ať už je to tedy lev v autě, vlci či hyeny, či celý závěr filmu. Celkově se jedná o slabší film, s jednoduchým příběhem, ale občas i povedenou akcí určenou spíše dětem. Po druhé již jej vidět nechci.

Dodatečné informace

Původní název:
Kung-Fu Yoga (více)
  • Čína Kung-Fu Yoga
  • Čína Gong fu yu jia
  • Čína कुंग फ़ु योग
Země původu:
Čína, Indie
Rozpočet:
65 mil. USD
Tržby:
254,21 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Kung-Fu Yoga je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch