Koruna

89%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Perfektní výborná práce po všech stránkách
avenis
avenis
8 056 bodů
10
Famózní! Lahůdka pro milovníky všeho ryze britského. Tak trochu a la Downton Abbey, ale v té nejvyšší lize. Jistěžě berme v úvahu lehkou učesanost, ale i přesto se jedná o nevšední nahlédnutí do pozadí britské královské rodiny. Zatím k vidění na Netflixu, ale věřím, že brzo i v některé nám dostupné televizi. Už se těším na 5. a 6. řadu. (15.1.2021)
slord
slord
3 832 bodů
10
Nahliadnutie za oponu kráľovskej rodiny nebolo nikdy také impozantné. Proste bola radosť sledovať každý dialóg, každý segment tohto kvalitného počinu. Herecké výkony skvelé a každý herec dával do svojej postavy všetko a na obrazovke sa to ukázalo v plnej kráse. Hltal som každú epizódu všetkých štyroch sérii a užil som si to vo veľkom, na ďalšiu sériu sa nemôžem dočkať. 9,5/10
stantheman
stantheman
2 399 bodů
9.5
Tak tohle doporučuji .Úžasný seriál , s perfektním scénářem, který odhaluje před náma spletitá zákoutí života královny Alžběty a jejího okolí . Výborně napsaný scénář , hutný obraz v každém detailu...nádhera . Obě série stojí za to. Těším se na třetí...
winetach
winetach
1 927 bodů
10
Aj pre toho, koho absolútne nezaujíma kráľovská rodina. Špičková produkcia, na ktorej sa nešetrilo, dokonalo vybratý kasting, herecké výkony. Tento seríál nemá asi žiadne mínus.. možno málo častí.
HNTR
HNTR
1 019 bodů
7
Koruna je fajn seriál vyobrazující vzestup vlády Alžběty II. nejlepší jsou v prvu první dvě řady, pak kvalita trochu klesá. Neberte mě špatně, představitelé královské rodiny jsou všichni sympatičtí, ale Claire Foy a Matt Smith nasadí laťku dost vysoko a ostatní herci, kteří je v pozdějších řadách zastupují už jen stěží dohání jejich výkony a sympatie k nim. Kvalita opět stoupne, když se začne plně odehrávat drama okolo Diany a Charlese. A i když se jedná spíše o výpravný seriál, který nezahrnuje nějaké velké neznáme a tunu cgi akčních scén, tak dokáže chytnout a nepustit. Události okolo Královské rodiny jsou totiž natolik zajímavé, že každý díl má doslova co nabídnout. Jeden zápor však mám a tím je Imelda Staunton... Tu po Harrym Potterovi opravdu nemůžu ani cítit a její postava profesorky Umbridgeové mi jak si dosti lezla na nervy.
sisisi
sisisi
441 bodů
10
Naprosto skvělý seriál. Herci jsou super, zápletky taky a hlavně mi přijde skvělé, že mám možnost dozědět se o životě současné vládkyně Anglie. Také mi tento seriál dost přiblížil politický systém a i historické události 20. století. Rozhodně můžu doporučit!
MCeky
MCeky
402 bodů
9
S úctou a zároveň zdravo kriticky popísanych 100 rokov britskej koruny.
lucifrid
lucifrid
151 bodů
10
Má očekávání byla stokrát překonána, protože to, co nám Peter Morgan přinesl, nemá obdoby. V seriálu se sice dočkáme několika historických nepřesností, u emocionálního zobrazení jedné či dvou postav budete možná trochu skřípat zuby, ale jinak je to naprosto okouzlující drama, jež se takto mohlo klidně slovo od slova odehrát. Všichni herci se do svých rolí přímo narodili, ale nejvíce zde září Claire Foy jako mladá královna, John Lithgow jako Winston Churchill a také Matt Smith jako vévoda Philip. Nesmím ale vynechat ani nezapomenutelného Jareda Harrise, který vám jako král Jiří VI. vžene nejednou do očí slzy dojetí. Co lze vyzdvihnout dále? Skvělý suchý humor Tommyho Lascellese, nádhernou hudbu, překrásné scenerie a emoce prýštící z každého záběru na pozadí historických událostí. The Crown je pro mě nejlepší novinkou, ne-li seriálem, sezóny.
Georgino
109 bodů
10
Znělka seriálu nám v detajlech ukazuje vybroušené diamanty na královské koruně a přesně takový je i samotný seriál - dokonalý vybroušený klenot. Každá složka, od rekvizit, kostýmů, výpravy, hudby, herců, až po samotný scénář, je dokonalá. Právě scénář je alfou a omegou téhle pozoruhodné série a klobouk dolů před Peterem Morganem, protože jeho dialogy a dramatické vystavění každé epizody jsou obdivuhodné. Po herecké stránce se jedná o první ligu, které vládne v každém gestu i slovu naprosto přesvědčivá Claire Foy. Za mě osobně je The Crown momentálně to nejlepší, co na poli filmů a seriálů vzniká a sám jsem zvědavý, jak se nové herecké osazenstvo ve třetí řadě srovná s nastavenou laťkou, která ční zatraceně vysoko.