Richard Müller: Nepoznaný

67%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Tento dokument se mi moc libil. Je videt, jak se o něj partička manažerů "stará" aby náhodou neschudli. Richard Muller si prožil své a vrchovatou měrou si za to může sám. Teď je z něj zpěvák na sklonku kariéry a dokument to ukazuje naplno. JE syrové, dobré, nepřikrášlené.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Nekompromisní atmosféra úpadku a degradace člověka. Nejde ani tak o to, jestli Muller má/měl talent, který se v jeho současné existenci nemá jak projevit, ale že se nemá jak projevit jako plnohodnotný člověk, tak podivně přežívá ve vegetativním stavu devadesátkové slávy, jako by neexistovala budoucnost. Nicméně to všechno je jasné po každé jedné scéně, takže by neuškodil prostřih. Nebo naopak trochu komplexnější pohled než tato efektní zkratka - třeba když se tu mluví o jeho charismatu, tak tento film ho vůbec nijak neregistruje a ukazuje ho jako v každém okamžiku zlomeného člověka - ačkoliv to nemůže být vše. Trochu se bojím, že tvůrci nepořídili dost materiálu na komplexní dokument, tak i názvem utekli k titulu "Nepoznaný". Oceňuju existenci dokumentu, který se nebojí jít proti protagonistovi, ale tady to nakonec působí i trochu chtěně a zbytečně vyhroceně.
miza
miza
2 336 bodů
5.5
Poznamenaný životem a jeho psychcké problémy.Tak člověk přemýšlí o tom co dokázal vytvořit a co ztratil.Chce o tomto dokumentu opravdu přemýšlet.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
6.5
Mám moc ráda dokumenty, ale tento mi přišel celkem nuda. Přesto téma Richard Muller přímo nabízí akci a tak trochu senzaci. Asi to bude pojetím režiséra, který neměl jasnou vizi, co chce dokumentem vlastně říci... Přišlo mi to takové neuspořádané pelmel...
marvan
marvan
616 bodů
8
Richarda Müllera mám ráda, jeho písně. Život, někdy smutek, opuštěnost, ale písně dávají lidem radost. Ženy, víno, zpěv...
quakar
70 bodů
8
Nie je to az taky bulvarny pohlad do zivota spevaka Richarda Mullera. Nekonali sa ziadne okate odhalenia a ani nic, co by ponizovalo dojstojnost slovenskej hudobnej legendy. Miro Remo ma talent na nezvycajny dokumentacny pohlad. Tento film je toho dalsim dokazom.