Skokan

46%
Skokan

Je začátek května. Zlodějíček Julius byl zrovna propuštěn z vězení. Slunce svítí, ale představa budoucnosti na teplickém předměstí rozhodně nezahřeje: Co s tím? Stejná parta, zase budu prodávat pervitin? Do zimy jsem zpátky v base. V televizi mluví o nějakém festivalu v Cannes. Nějaký opilec, neherec, tam prý dostal cenu za film a stal se hvězdou. Jasně, jedu do Cannes! Jak? Stopem. (Mimesis Film)



Scénář:

Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Určitě kontroverzní film, který bude mít škálu hodnocení od 0 do 100% a tak tomu je i zde. Právě takovéto filmy pro mě mají své kouzlo. Samozřejmě je ve filmu spousta hluchých míst a nesmyslů, ale poklidné tempo, kterým nepříliš vzdělaný a inteligentní róm prochází Evropou má své kouzlo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
I já patřím mezi lidi, kteří se hodně upínají k přání, abysme konečně měli opravdového festovalového filmaře. No tak ho asi máme! Skokan není nic jiného než festivalový film. Nereflektuje realitu ani netvoří realitu vlastní, jde jen o neforemný shluk věcí, co jsou v dobrých festivalových filmech. Pamatuju si, jak mnozí vytýkali reflexi Cesty domů, že se pořád opakuje, že jde o encyklopedii romské tematiky. Jenže pak přišla encyklopedie neuróz Nikdy nejsme samy a teď encyklopedie prázdných festivalových klišé navlečených na špatně vystavenou road movie. Petr Václav je teda asi spíš encyklopedista než režisér a k jeho cti slouží, že to jde považovat už za autentický rukopis. Ale mně to přestává bavit, nebo aspoň zajímat. Ta okázale šponovaná banalita a jímavost, které po mě chtějí, abych v nich hledal víc, než byli tvůrci schopni vytvořit, už jsou silnější než sympatie k dílu, které se tak moc snaží být tím, čím všichni chceme, aby bylo.
bayern
13 716 bodů
1.5
Opět jeden pokus jak s neherci zkusit štěstí ve filmové branži který se krajně nepovedl.Je to nudná fraška,kde vlastně vůbec o nic nejde a jít na tohle do kina tak to jsou zbytečně vyhozené korunky.Co tím chtěl režisér nám divákům říci,to se asi nikdy nedozvíme a možná je to dobře!

Dodatečné informace

Původní název:
Skokan (více)
  • Česká republika Skokan
Premiéra v ČR:
8. 6. 2017
Distributor:
Pilot Film
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné