47 metrů

59%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
7
Byť to zpočátku tak vypadá, vyloženě o žraločí film se nejedná. Je to jen pouhé drama o dvou osamocených dívkách v nouzi hluboko pod hladinou. Snímek se dějovou šablonou může zařadit vedle snímky ´Otevřené moře´ či ´Odsouzeni zemřít´, neboť námětově maji s tímto hodně společné. Tvůrci se nesnažili tlačit na pilu a jen všemu nechali plynulý průběh. Takže žádné šokující drama, žádné lekačky, žádné ukousnuté části těla. Příběh také není nijak složitý a není divu. Co také vymyslet, aby výsledek zůstal bez ohromného patosu a kýče. Buď jak buď, to, co se přihodilo, je zcela přirozená událost, jaká by se kdykoliv a komukoliv mohla klidně stát. Snímek je v jádru svého ducha intenzivní a v mnoha ohledech přeci jen krapet děsivý. Jen z toho neočekávat hororové ledasco. Tady se jedná o krapet jinou ligu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Podobné Mělčiny se mi líbily přece jenom víc. Pod tou vodou toho fakt vidět moc nešlo, holčiny lezly na nervy, a ikdyž byl ten závěr dost nečekaný, tak to celý film rozhodně nezachrání.
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Jak natočit dobrý horor se žraloky, když je scénář levnější než thajské společnice a nejsympatičtějšími postavami jsou právě žraloci? Johannes Roberts by o tom zvládl krátkou přednášku, protože jeho režie je dobré dvě třetiny filmu poměrně vynalézavá a zájem diváka o osudy dvou hysterických pipin uvězněných pod vodou drží zdařile nad vodou. Především ve chvílích, kdy holčiny vynuceně opouští pohodlí klece, je atmosféra díky intenzivní hudbě a zmáknutým lekačkám opravdu nepříjemná. Netradiční konec ale potěšil jen napůl a určitě mě jako lidumila mrzí nízký počet roztrhaných na kusy, byť se tím znásobuje uvěřitelnost instinktivního chování žraloků.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
Jakožto zdejší hororový (s)expert, a chovatel zubatých otvorů, si myslím, že takový chov a starost k žralokům je nepřípustné. Podle mě, měl ten rožtomilý žlaloček, těm uječeným blondýnkám zpapkat jejich sexy prdelky. Filmečky se žralokama jsem si v poslední době dosti oblíbil. Sérii Sharknado a Několika hlavovými žraloky, i přes ten fakt že ty filmy jsou dost špatné a nikdy nemůžou dosáhnout žádné filmařské kvality, tak dokážou něldy překvapit, a náramně pobavit. Krásnou prdelku blondýnečky jsem si tak dostatečně neužil, jako bílého žraločka na kterého jsem se těšil po celou dobu, a abych fandil těm ukřičeným pipinkám, tak jsem radši chtěl aby si žralok pochutnal na šťavnatou omladinu nevytahaných kundiček. Pokud máte už dost svých blbých ex, a chcete se jich definitivně zbavit, tak jich nabulíkujte, že s partou mexických chozé a sandžejů, točíte amatérský faktor xtrachu, a ony by byly ty pravý adeptky, na získání výhry 50 dolarů a plus celý balíček jahodových kondomů zdarma. No, která mladá pipina by do toho nešla? Podle mě holky jen hledali P. Šermana, a najednou potkali sraz anonymních žroutů. Člověk je kámoš, ne žrádlo!
martin2560
martin2560
546 bodů
7
Dostatečně napínavé žraločí drama.O to napínavější když si uvědomíme že se tu žraloci chovají tak nějak reálně.Nejsou to vyloženě lidožravý monstra.Jen si chtějí prostě kousnout.Atmosfera neustáleho nedostatku vzduchu ve 47 metrech pod vodou dost děsí.,snad víc než ze žraloků bych měl strach že se utopim.Konec filmu docela překvapující.Dobre to dopadlo jen z části.Kdo se boji nesmí do vody