Kingsglaive: Final Fantasy XV

67%
Kingsglaive: Final Fantasy XV

Království Lucis a impérium Niflheim spolu válčí už odnepaměti kvůli posvátnému krystalu, jenž drží královská rodina Lucisu. Král Regis z Lucisu vysílá jako poslední spásu v této válce svoji elitní skupinu bojovníků Kingsglaive, které vede Nyx Ulrich a doufá v rychlý obrat války.

I přes tuto naději král Regis musí přijmout ultimátum a spojit svazkem svého syna a princeznu z Niflheimu. Jenže tou dobou jednotky Niflheimu mění hlavní město království v obří bojiště, které bude mít vliv na osud celého království, ve kterém právě stojí Nyx. Podaří se mu zachránit Lucis?




JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Nevděčná kombinace, která po zajímavém začátku, ztratí dech v 10 minutě a potom se to 40 minut vleče. Přiznávám se, že jsem to i vypnul a vrátil se k tomu později, jenže jakmile přežijte "nudný, dlouhý" úvod, čeká vás zasloužená akce, která bere dech. Bohužel to na konci chytí onu předvídatelnost a nudnost, kvůli digi bordelu. Co se ale týče grafiky, tak ta je fantastická a nejednou budete mít pocit, že sledujete reálný film a i mimika zase skočila o kus dál. Ovšem příběhově to je trochu prázdné. Nejsou zde žádné pasáže, které by vyčnívali, což mrzí hodně. Tvůrci ale zvládají akci a podstatně lépe, než vyprávění příběhu, protože jakmile dojde na akci, je to přesně to, co jsem vždycky chtěl vidět, aneb to, co funguje v trailerech na hry, přenést na plátno. Jenže něco jiného je 5-8 minutový trailer a 2 hodinový film. Příběhový vypravěči rozhodně tvůrci nejsou. Dialogy jsou obzvlášť ploché a otevřený konec je kategorie sama o sobě. A taky, hru jsem nikdy nehrál a protože tohle měl být asi 2 hodinový trailer na ní, asi mě to nepřesvědčí, abych si jí zahrál a věděl, jak to skončí. Další kámen úrazu je i délka, na anime zbytečně moc a myslím, že by film fungoval bez sebemenších problémů je v hodině a půl a možná i méně. Za mě 60%, protože nebýt toho nudného rozjezdu, slabému příběhu a malého prostoru některých postav, které měli potenciál, dal bych i víc. Pokud ale někdy bude další díl, rozhodně si ho nenechám ujít.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Krásná animace, ale s tím se počítá, jinak dlouhé klábosení o něčem čemu nerozumím, prostě svět FF, který neznám s akčníma scénama a efektama, které jsou místy tak chaotické, že jsem zavíral oči a domýšlel co se na obrazovce děje (v uvozovkách). Na druhou stranu se mi líbila ta podobnost obličejů se skutečnýma hercema, těžko říct, jestli je to můj pocit nebo skutečnost. 58%
Pas
Pas
6 225 bodů
4
Animovaný souboj dobra se zlem ve všech rozměrech.V žánru by to zase nebyl až takový problém ovšem dotáhnout (rozvinout) scénář to je však Rubikon...Stárnoucí král a tím i síla krystalu se nedokáže vypořádat sám se sebou , co pak tedy čekat od okolí...Na fantasy je to docela liché a ploché jak v ději tak v nadhledu. Tvůrci minimalizovali širší záběr snímku i poslání které by mohlo i mělo přesáhnout to, co chtěli sdělit. Triky slušné ale až samoúčelné ,animace zdařilá ovšem bez štávy . Obyčejná venkovská střílečka by mohla mít větší šarm i styl. Hlavní padouch obrněn znalostmi a v podstatě touhou po moci se ve finále jeví jako slaboch a karikatůra sebe sama.Jestli svět, ten náš nebo nějaký jiný zachrání metař, uklízečka nebo válečník není podstatné . Tvůrci si velice ulehčili práci když do animace nandali Sean Beana, Lenu Headey a další.Potenciál velmi zaostal za možnostmi , koukatelné , pro jednou zcela jistě ano ale nic víc.

Dodatečné informace

Původní název:
Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV
  • Japonsko Az ősök gyűrűje: Final Fantasy XV
  • Japonsko Final Fantasy XV: Gwardia Króleweska
  • Japonsko Final Fantasy XV: La película
  • Japonsko Kingsglaive - Final Fantasy XV
  • Japonsko Kralin Kilici: Final Fantasy XV
  • Japonsko Spada Regelui: Final Fantasy XV
  • Japonsko Το ξίφος του βασιλιά: Final Fantasy XV
  • Japonsko Кингсглейв: Последняя фантазия XV
Premiéra v ČR:
7. 12. 2016
Země původu:
Japonsko, USA
Tržby:
0,27 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Kingsglaive: Final Fantasy XV je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch