Volyň

80%
Volyň

Film se inspiroval skutečnou historickou událostí. Odehrává se v roce 1939 na Volyni - dnešní severozápadní Ukrajině - před 2. světovou válkou. Tenkrát oblast patřila Polsku a po vypuknutí 2. světové války se ukrajinští nacionalisté (Ukrajinská povstalecká armáda) rozhodnou spáchat čistku na polském obyvatelstvu. Nezůstane to bez polské odezvy.




Pete69
Pete69
29 372 bodů
9.5
Film mě doslova pohltil.. i když jsem o této záležitosti věděl, vizuální stránka dala věci daleko širší rozměr. Je neuvěřitelné, v jaké pasti lidé tehdy byli a jak krutá vlastně byla první polovina dvacátého století. Zpracování perfektní, nemám co bych dodal..
avenis
avenis
7 963 bodů
8.5
Myslela jsem, že se mnou hned tak něco neotřese, ale mýlila jsem se. Tento film možná brzo skončí v trezorech, protože otevřeně vypráví o tom, jak během druhé světové války Ukrajinci ve Wołyńské oblasti, která dříve přináležela k Polsku, postupně vygradovali svou nenávist vůči Polákům a Židům. O tom, jak nejen Banderovci pobíjeli lidi bez ohledu na pohlaví a věk naprosto brutálním a nelidským způsobem. A historie se opakuje... bohužel. (31.3.2022)
kubas369
4 086 bodů
10
10/10. Nemám slov.

Dodatečné informace

Původní název:
Wołyń (více)
  • Polsko Volyň
  • Polsko Wołyń
  • Polsko Hatred
Země původu:
Polsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné