Proti vlastní krvi

60%
Proti vlastní krvi

Tři generace nechvalně známé rodiny Cutlerů žijí jako psanci uprostřed krásného anglického hrabství Gloucestershire. V jedné z nejbohatších části Británie bydlí v karavanovém táboře a svůj čas vyplňují bezcílným poflakováním, občasným pytláctvím, příležitostnými zlodějinami, plánovanými loupežemi a potyčkami s každým, kdo se jim nelíbí. Neustále se pohybují za hranou zákona, jejich okolí je nesnáší a policie po nich tvrdě jde.

V čele klanu Cutlerů stojí Colby (Brendan Gleeson) a pevnou rukou udržuje ve své kočovné komunitě tradiční životní styl a zvyky. Colby by rád časem předal své vůdcovství synovi Chadovi (Michael Fassbender), ale ten z této vidiny není úplně nadšený.

Chad se totiž na svět vidět dívá i jinou perspektivou než jeho táta. Začíná být rozpolcený mezi rodinnou tradicí kočovníků a chmatáků a s tím spojeným drsným životním stylem a touhou se z tohoto vymanit a postarat se svým dětem a manželce o lepší život a budoucnost. S tím je ale spojený konflikt s otcem, který o ničem příliš nesmlouvá a navíc připravuje loupežnou akci, jejímž cílem je honosný dům plný cenností. Chad zjišťuje, že osud a možnost volby nemusí ležet v jeho vlastních rukou … (Cinemart)




Recenze: Proti vlastní krvi

Kinobox.cz
60%

Škoda toho promrhaného hereckého talentu a škoda, že se filmaři mylně domnívali, že natáčejí něco s hlubokým, osudovým poselstvím. Na poselství "když kradeš, můžeš z toho mít problémy ty i tvoje rodina" nic osudového není.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Rozhodně zajímavý námět,ale Smithovi se z toho podařilo vyždímat opravdu hodně málo. Přitom scénář musel být velmi dobré a navíc k tomu měl i dobré herecké obsazení v čele s Fassbenderem a Gleesonnem. Po celou dobu se jen tak jezdí po hladině a do hloubky se snímek ani jednou neponoří.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Kočovná rodinka z karavanu, která si přivydělává různými neleálními činnostmi. Další skvělá role pro Fassyho, z Gleesona šel fakt strach, ale celkově to celé vyznívá tak nějak do ztracena.
Teresie
Teresie
1 187 bodů
7.5
Dost dobré ... i když to mělo veškerý potenciál na totální pecku.

Dodatečné informace

Původní název:
Trespass Against Us (více)
  • Velká Británie Proti vlastní krvi
  • Velká Británie Trespass Against Us
Premiéra v ČR:
13. 4. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
15+
Tržby:
0,52 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Proti vlastní krvi je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch