Případ Sloane

77%
Případ Sloane
Případ Sloane je napínavý politický thriller, který se soustředí na Elizabeth Sloane, neústupnou a brilantní lobbistku, jež je známá svou schopností vyhrát za každou cenu. Ve Washingtonu D.C., kde se politika mění v nelítostný sport, se Sloane (Jessica Chastain) ponoří do nejvíce vypjatého boje své kariéry, když se ujme kampaně proti silnému lobby zbrojních společností.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Drama z prostředí Amerických lobbistů, prostředí, které mi je cizí a odporné, ale vím, že hýbe světem. Jesiica Chastan zahrála pěkně, přesto jsem měl první polovinu filmu tendenci se nudit. závěr je však dobrý a celé téma zajímavé a strašně Americké.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
'Lobbistka s přesvědčením může věřit jen ve svou schopnost vyhrát. Lobbování je o předvídání. O předvídání tahů našich protivníků. A plánování protiopatření. Vítěz vždy musí být jeden krok před protivníkem. A ukázat své trumfy až poté, co oni ukážou ty své. Musíte zajistit, že je zaskočíte. A že oni nezaskočí vás.' Svět lobbingu není neznámý ani u nás. Kolik že jich je ve vězení? Vazba hrozí i Madeline Elizabeth Sloane, chytré, houževnaté, tvrdohlavé, zásadové, posedlé vítězstvím a překážky neznající lobbistce. Napínavý a tematicky hodně silný politický thriller ze světa lobbingu, jehož závěr dokáže vyvolat husí kůži. Bezohlednost se skloňuje všemi pády a jen chytřejší vyhrává. Jedná se o zbraně v ulicích. Má mít veřejnost zbraně a nebo ne? To je to, oč tu běží. Připravuje se návrh zákona na zvýšení kontroly nákupu zbraní a nastává boj za jeho prosazení. A je to boj hodně těžký. Takovému tématu by lépe slušela minisérie, ale i mírný přesah dvouhodinové stopáže v takovémto provedení kupodivu postačí. Mistrovsky pojatý scénář byl mistrovsky natočen a Jessica Chastain v hlavní roli předvedla mistrovský výkon. Tohle je prostě film s velkým F, na který se samozřejmě politicky také vzhlíží. Hodnotí se jako levicový příběh v rámci nemilosrdného veřejného mínění co se týče Washingtonu D.C. kde jde o moc zbraňového lobbingu, což z pravicového pohledu zrovna moc radosti nenadělalo. Za scénářem stojí bývalý právník Jonathan Perera a existují informace, že se dostal na tzv. černou listinu neprodukovaných scénářů. Když se to vezme kolem a kolem, vzhledem k současné politické atmosféře, by se nejednalo o nic překvapivého. Tohle je film, který se prostě musí vidět. Poodhaluje skutečnosti, o kterých nikdo nemáme ani potuchy. Svým napětím, ohromnou energií a úžasnou atmosférou se bude snímek líbit hlavně těm, kterým se už líbila dodnes stále nestárnoucí klasika z novinářského prostředí 'Všichni prezidentovi muži' (1976). Sice je to z jiné oblasti a o jiné tématice, ale tak, jak je to zpracované, mají oba tyto snímky hodně společné. 'Používají zástupci lidu své hlasy podle svých politických zájmů a nebo podle toho, jak věří, že to bude v zájmu jejich vlasti? Náš systém je prohnilý. Nikdo neodměňuje politiky, kteří volí podle svého přesvědčení. Odměňuje krysy, které jsou ochotné prodat svou vlast za to, že zůstanou u koryta. A tyto krysy jsou skuteční paraziti demokracie.'
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Strhující politická pohádka s parádním závěrem. Jessica fantastická, celkově to tou ukecaností a tématem dost připomíná Newsroom (Waterston, Pill) a House of Cards (lobby). Za ten závěr pošilhávám po páté, ale zatím si to nechám ještě rozležet.

Dodatečné informace

Původní název:
Miss Sloane (více)
  • USA Případ Sloane
  • USA Miss Sloane
Premiéra v ČR:
1. 2. 2024
Distributor:
Prima+
Země původu:
USA
Rozpočet:
13 mil. USD
Tržby:
9,1 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Případ Sloane je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch