Toni Erdmann

73%
Toni Erdmann

Život učitele Winfrieda Conradiho uplývá v naprosté rutině, kterou mohutný muž jen občas naruší svou pubertální vášní – drobným žertovným převlekem. Poté, co mu zemře jediný věrný druh, slepý pes, se Winfried rozhodne investovat veškerou pozornost do své dcery Ines, která vše podřídila kariéře. Po neúspěšném pokusu o kontakt mění Winfried strategii. Čeho nemůže dosáhnout jako neúspěšný otec, toho může docílit jeho neforemné alter-ego, německý ambasador a životní kouč Toni Erdmann. (Film Europe)



Režie:
Scénář:

Recenze: Toni Erdmann

Kinobox.cz
85%

...stošedesátiminutový snímek míří až na dřeň každodennosti. Důsledně ji okusuje, přežvykuje a dalšími způsoby zkouší. To, co po emocionálně namáhavé a překvapivě zábavné "hostině" předkládá, není odpudivá kost, ale vzácný záblesk čehosi, co lze označit za štěstí/radost neznající čas ani prostor.


Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Velmi dlouhý kvalitní snímek. Je pravda, že má pár hlušších míst a měl jsem občas problém udržet téměř tři hodiny pozornost. Na druhou stranu právě a klidnější, či hlušší místa krásně dokreslovali pozvolné tempo a pomalou dramatickou atmosféru. Pohodový, hodně svérázný otec se snaží proniknout do světa své dcery, které jsou opravdu velmi rozdílné. Nakonec s částečně podaří. Ve filmu je opravu hodně zajmavých situací a nakonec těch tří hodin vůbec nelutuji. Nevšední podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Nepamatuju si, kdy naposledy mi přišlo, že kvality nějakého filmu nejdou popsat, že se musí prostě vidět. Jenže cokoliv by se řeklo o Erdmannovi, by nedokázalo vysvětlit ten pocit upřímnosti, úpěnlivosti a opravdovosti, jaký jsem měl. Erdmann mě donutil jít čtyřikrát do kina, to se zatím žádnému filmu nepovedlo. Je to ve všech ohledech výjimečný a jedinečný zážitek, ze kterého jsem načerpal energii a těším se, až ji budu čerpat znovu.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Ano, je to pecka. Prvotní dojmy bezprostředně po projekci byly přeci jenom příliš rozvířené a hlavou mi kolovaly myšlenky o některých hluchých či nadbytečných scénách, které jinak nevídaně (doslova) skvělou tragikomiku neúměrně roztahovaly, ale s odstupem času se mi právě tyhle scény zdají jako brilantní oslí můstek mezi oněmi smutnými a humornými pasážemi napříč celým nepředvídatelným filmem. Jasné je jen to, že dlouho jsem se takhle od srdce nezasmál a takhle upřímně nedojal a že pouze další projekce mi pomůže odhalit, jak moc geniálním a pocitově vyváženým filmem Toni Erdmann vlastně je. Zatím to má u mě parádně rozehráno..


Dodatečné informace

Původní název:
Toni Erdmann (více)
  • Německo Toni Erdmann
Premiéra v ČR:
20. 10. 2016
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Německo, Rakousko
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
10 mil. USD

Podobné