V pasti

50%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Šestákový thriller, který stojí na jednom zvratu, tuně nelogičností a spoustě žánrových klišé. Naomi se ale docela snaží a Blackburn v silných momentech tu napínavou scénu udělat umí. Jen to prostě chtělo pořádný scénář.
Pas
Pas
6 225 bodů
2
Fešanda Naomi Watts jako Mary Portman coby dětská psycholožka žije se svým mužem a jeho synem hluboko v lesích, do idyly to má však daleko. Po autonehodě manžel umírá a mladý Portman je ve stavu klinické vegetace upoutaný na lůžko...do toho vstupuje malý chlapec,pacient , kterému se Mary snaží pomoci.Zdaleka ne všechno je však tak, jak se na první pohled zdá...Snímek jednoznačně postavený na hlavní postavě Mary Portman,plenéry ,či chcete -li lokace velmi zdařilé.Herecký výkon Naomi nadprůměrný , slušná erotická pohnutka o tom, že láska kvete v každém věku a rajcovní macecha je žádoucí. Ovšem tady v podstatě aktíva snímku končí.Děravý a nelogický scénář spíchnutý narychlo kdy se nikdo nezabývá elementárními fakty jak je možné očúrat X specialistů a předstírat koma?!?Dalším velkým problémem filmu je střih, když už se jako ..začne něco dít ! Bum, stane se něco nebo vejde někdo kdo tam nepatří což z toho dělá selanku bez ladu a skladu.Do mrazivého thrilleru to má tím pádem daleko , protože budování atmosféry selhává.Jako vyvražďovačka je to zase jalové a svým způsobem i naivní.Pokud už útočníka omráčíte proč ho alespoň nesvázat když už tedy rovnou nezlikvidovat, že !?Podrůměrná podívaná která sice má snahu ale výsledný efekt je unylý.Dalo se výtáhnout podstatně víc, na jedno kouknutí určitě ano ale jinak nic k čemu bych se vracel.
Judinka
Judinka
627 bodů
6
Od tohoto filmu jsem asi čekala více, i když nelze upřít, že přinejmenším první polovina působí velmi zdařile a až mysteriózně. Přestože je snímek velmi dobře zahraný i zrežírovaný, celému dílu ubírá body závěr, který film sráží do úrovně o jednu kategorii nižší. Škoda.