Ingrid míří na západ

65%
Ingrid míří na západ
Ingrid Thorburn (Aubrey Plaza), duševne narušená mladá žena, je posadnutá Taylor Sloane (Elizabeth Olsen), hviezdou sociálnych médií, ktorá má, zdá sa, dokonalý život. Keď sa však Ingrid rozhodne všetko nechať a presťahovať sa na západ, aby sa s Taylor spriatelila, jej správanie sa zmení na znepokojujúce a čoraz nebezpečnejšie.(filip289)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Pro mne je Ingrid Goes West spíše dramatem o duševně nemocné dívce než nějakou komedií. Navíc je zde perfektně ztvárněná honba za "lajky a oblibou na sociálních sítích. Navíc,když jste k tomu tak trochu blázen,tak je na problému zaděláno. Chvílemi mi bylo z filmu až nepříjemně. Ten pocit,když vidíte jak někdo s někým manipuluje a po celou dobu snímku všem jen lže je vážně hrozný. Aubrey Plaza zde nehraje svou "typickou" roli sexy lovkyně a chvíli mi trvalo než jsem si na to zvykl. Roli psychicky nemocné dívky však zvládla na výbornou a její výkon byl více než přesvědčivý. Potěšila mne zde role pro O'Shea Jacksona,který chvílemi jakoby z oka vypadl svému otci. Jedno shlédnutí mi stačí a už se k filmu nejspíš nikdy nevrátím. Jako sonda do této šílené doby však Ingrid funguje dobře.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Během sledování jsem si nejdřív myslel, že mi bude vadit, že jako protagonistka byla zvolená očividně psychicky narušená osoba - vždycky jde o až moc jednoduché řešení jak ukázat do extrému zahnanou premisu a nedotažené interakce postav bez výtek, že nefunguje psychologie. Nakonec si mě to ale získalo, předně díky ochotě nabídnout příběh bez východiska, bez náznaku pozitivního posunu postav, které budou navěky takové, jaké jsou - což dává dokonalý smysl. Pozitivní je, že ačkoliv ten film bude určitě vykládán jako kritika sociálních médií, ta tu nejsou prezentována jako nějaký nástroj zla uvrhující na lidi kletbu, ale prostě prostor, v němž se projevuje lidská povaha.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Jeden z té hrstky nenápadných indie filmů, které věrně reflektují dobovou společnost, aniž by k tomu potřebovaly extravagantní způsoby vyjadřování a okázalé vedení pozornosti. Jednoduchá premisa funguje jednak díky přesvědčivým hercům, jednak díky režijní vyrovnanosti a absenci rádoby cool šokujících zvratů - Matt Spicer vystavuje reálný svět lidských bytostí, které si vytváří image a povahu na základě instagramové komunity, a nechává diváka, aby si vše sám interpretoval. To úplně konečné vyznění sice labilní hrdinku podporuje, ale zároveň naznačuje nemožnost jejího mentálního osvobození, což se snaží deklamovat celý film. A že v něm ještě vystupuje krásná Elizabeth a vtipný O'Shea Jackson s úchylkou na Batmana, to je jen vítané zpestření. Jít to více do hloubky v posledním aktu, neměl bych tomu takřka co vytknout.

Dodatečné informace

Původní název:
Ingrid Goes West (více)
  • USA Ingrid míří na západ
  • USA Ingrid Goes West
Premiéra v ČR:
1. 1. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Tržby:
24,93 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch