Komorná

76%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Hodně silný film, skvělá režie i scénář, byť ten není rozhodně originální. Atmosféra Japonska/Korey a jeho doktrína však dodává snímku jedinečnou atmosféru. Je to surové drama se silným erotickým nádechem. Napětí, pastva pro oko i skvělý závěr.. to je Komorná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Celou dobu jsem přemýšlel, jestli si Park uvědomuje, že dramatizuje vlastně jen jednu z těch perverzních povídek, které nutí strýc číst nejprve svou ženu, pak neteř. Když na konci vyloženě zvoní rolničky na oznámení happy endu, došel jsem k názoru, že asi ano. Ale že to vlastně nic moc nemění na mělkosti a lacinosti toho všeho. Kouká se na to hezky, docela mi to uteklo, ale vlastně je to celkem sázka na efekt - je to moc "hezký" film na to, aby byl dotažený. K tomu, abych se na to napojil, mi chyběla nějaká zdrcující chvíle. Ani to řezání prstů moc nebolelo. 70 %
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Vlastně docela klasické drama, kde hnacím motorem jsou láska a peníze, s několika nečekanými twisty, zabalené do exotického a lehce erotického obalu. Park mě rozhodně nezklamal, i přes tu stopáž Agasshi vůbec nenudí, malé výhrady jen k mírně překombinovanému konci.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Přiznám se, že 145 minut mě nejdřív hodně vyděsilo, ale když jsem se po zásadním dějovém zvratu mrknul na hodinky a bylo 65 minut, tak jsem si řek něco jako, to jsem zvědavej, jak se z tohohle dostanou. No a to dostávání se bylo geniální. Vynikající kamera, úchvatné prostředí, skvělí herci a naprosto precizní režie. Tenhle film mě opravdu bavil.
avenis
avenis
7 963 bodů
7
Su zaražená jak hřebík... tohle jsem nečekala. Sonda do korejského sexuálního života a kruté podstaty asijských národů. Občas je příjemné shlédnout film jiné neevropské provenience než americké a v tomto případě jsem napjatě koukala až do konce. Ale znovu už asi nemusím,... jsem moc velká "cíťa". (9.4.2021)
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Ani thriller, ani romantický, ani psychologický, ani erotický. Příběh o ničem, jestli tohle mělo být vrcholné jihokorejské dílo, tak začínám chápat vztah Kim Čong Una ke svým jižním sousedům....
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
9.5
Nejprve jsem trochu váhala, zda se dívat na tak dlouhý film a ještě ke všemu ne v angličtině a s titulky. Ale to se po pár minutách změní. Když už je vám jasné, jak to všechno je, najednou se zase všechno změní a konec je skvělý, dojemný, romantický.
naineko
naineko
1 493 bodů
10
Skvělá adaptace. Slabá místa knihy díky bohu vynechává a jde vlastním směrem. Tři příběhy v jednom, resp. příběh vyprávěn ze tří pohledů, s tím, že nejde o relativitu pravdy, ale hru na nespolehlíveho vypravěče. Opravdu precizní film - zvládnutý scénář, skvělé zahrané, dobově a místopisně atraktivní. Korejský kousek, který se nemusel přizpůsobovat západním choutkám (na rozdíl od Parazita či Hry na oliheň) a proto funguje.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
9
Bermudský trojúhelník v korejsko-japonském dialektu překvapil a Komorná si získala mou pozornost. Nečekané zvraty, erotické dusno či tajemnost příběhu, kterému bych mohl vyčíst jen pro mě trošku delší vzdálenost od startu do cíle, ale jinak jízda bez nijaké kolísavosti napětí. Chan-wook Park hold umí zajímavě obzvláštnit vcelku jednoduchý příběh a tím vytvořit velmi netradiční dílo zasluhující touhu po znovuzhlédnutí.
odla
214 bodů
9
Hodnotím dost zpětně, ale musím říct, že film mě doslova zlákal. Jako první mě uchvátil plakát. Potom trailer sestříhán řekl bych na míru pro nebo i od Aerofilms. K samotnému filmu, kombinace geniální kamery a lokací byla pro mě neuvěřitelná. Do toho skvělí pro mě neznámí herci. Děj se zprvopočátku zdá zcela jasný, ale... Doporučuji.