The Edge of Seventeen

73%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Hlavní hrdinka kecá a kecá, po čase se to nedá poslouchat. Do toho sem tam řekne něco vtipného Woody, ale jinak spíš nuda. Mrzí to hlavně kvůli Hailee, kterou mám ve filmech celkem rád a docela mě tady zaujala i ta mladší verze Adama Drivera. Poslední dobou ty coming age filmy za moc nestojí, už by to chtělo natrefit zase na pořádnou pecku.
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
4
Překvapivě velmi dobře zahrané, dialogově živé a trochu přes čáru, což se mi líbilo. Škoda jen že hlavní hrdinka je postupem času větší a větší kráva. Na začátku však pár vtípků světlo filmu přinese, takže to neni uplně to nejhorší. Tvůrci však výběrem této postavy jdou přímo proti sobě. Ona zkrátka ubírá na zábávnosti.
Toren
Toren
5 155 bodů
8
Tyhle témata mě nikdy neomrzí. Rozumně napsáno, příjemně natočeno a sympaticky odehráno. Krásná ukázka asociálního pošuka. Jo a Woody Harrelson je bůh.
slord
slord
3 832 bodů
6
Hailee Steinfeld je v hlavnej roli celkom sympatická, ale samotný film vo mne rýchlo vyšumel. Najviac ma tu asi bavila interakcia hlavnej hrdinky s učiteľom Woodym Harrelsonom, ktorý bol veľmi fajn. 6/10
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
Nadine by udělala nejlíp, kdyby se uráčela na začátku spáchat sebevraždu, a tím by nemusel vznikat tenhle film. No dobře, každému komu je pod 20, by nejprve Nadine zabil, a pak znásilnil, aby ta mrcha prostě věděla, zač je toho loket. Ne? Tak, každý má svoje tajný sexuální fantazie. Filmy o dospívání jsou samy o sobě, dost identické. Ať už to je týnedžr, či týnedžerka, nevidíme prostě nic jiného, než skličující a ponurý život, obvykle nudné outsiderky, (seru na to, budem mluvit v ženském rodě, protože dost často to jsou pipky..), které mají v nejčastějš oblibě rozvedené rodiče, pokládají jen všetečné intelektuální poznámky na téma "v čem jsem, a proč lepší, než všeci dohromady ve škole", a být strašně odpuzivé kozy. Tady tomu nebylo opakem, a už přibližně víme, co se stane, čím se naše Kikina ještě víc ztrapní, koho by chtěla píchat, kdo by jí chtěl píchat, ale ona o to nemá zájem, ale co určitě nevíme, kdy si ta vochechule připraví oprátku, a dá konečně tomuto světu zasraný klid!! Ale zase, v čem se naše generace liší? Anální orgie, vandalizování slušných občanů, prstění o všecko co se hýbe, a mazlení se s plyšákem. Teda, panic jsem furt, ale jednou jsem ukradl plastový tácek na párek, jenže zjištění bylo takové, že se to volně rozdávalo k jídlu. Achjo, cmuk. Tyhle filmy jsou dost v divácké oblibě, hlavně do věku 18 plus, kde se obvykle dost holek, v té cynické čůze prostě pozná, a doufajíc že i ony, se stanou oblíbenými. Poslyš, můžeš si být cynická jak chceš, ale nevidím důvod, proč tohle nezavrhnout už po prvním zhlédnutím. A joo, Woody, těch pár rozkošných poznámek, na účet slečny, prostě stojí.
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7
Tohle teenangerovské komediální drama je trochu takovým Junem 2. A na to, že se jedná o debut, je to celkem slušná práce. Nicméně už mě trochu unavuje onen omšelý koncept : Hlavní hrdina je "sociální vyvrhel", sympatický a zajímavý, nicméně neoblíbený, bez přátel, buď nepochopený intelektuál nebo divný nerd, jenž má svérázný smysl pro humor a "rádoby" stylově nabitý slovník, který si později najde nějaký ten love interest, který je podobně cáklý... Zde tomu nebude jinak. Ovšem tady se stále nemohu rozhodnout, zda mi pěkná hlavní holčina ve filmu vůbec sedla. Na jednu stranu je to sympatická a vtipná rebelka, na druhou stranu to je zase občas nesnesitelný a urážlivý fracek. Holky, které lidi povětšinou označují za "divné", mě vždycky hrozně přitahovaly, zde to je však možná trochu moc. Je to ale pěkně napsaný, plus celkově z toho jde docela příjemná atmosféra. Ale rozhodně to není žádný objev Ameriky.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
7
Překvapivě dobrý film o dospívání, škole, problémech puberťáků i jejich rodičích. Hlavní postava Nadine je neuvěřitelně otravná, protivná, náladová dívka, žijící si ve svém světě ignorujícím vše a všechno, kde jen pouze ona může mít problémy a nikdo jiný, ale hlavně skvěle zahraná postava mladou herečkou Hailee Steinfeld, kterou si i přes to všechno nakonec oblíbíte. Navíc potěší i skvělý Woody Harrelson. Film je velmi povedený, vtipný a dobře napsaný, skvělá oddechovka.