Za každou cenu

78%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Za každou cenu je dobrý film,ALE nemůžu se zbavit dojmu,že jsem to všechno už někde viděl. Nepřišlo mi to prostě moc originální. Dva bráchové co loupí v bankách,aby zajistili rodinu zatím co jím je v patách starý šerif,který má před sebou poslední případ před odchodem do důchodu. Prostředí špinavého Texasu je super a filmu přidává na zajímavosti. Bridges jako šerif válí na jedničku a hudební podkres Nicka Cave je bravůrní,ale jinak moc nechápu takový Hype kolem tohoto filmu. 75% a to je tak na hraně
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Vydařený kousek. Ve filmu není nic americky přehneného. Prostě bráchové, kteří si chtěji vydělat, aby zabezpečili rodinu. Jeden je ten slušňák a druhý to dělá i pro zábavu je to vlastně magor :) Konec filmu je trošku mimo realitu, ale i když to pominu, pořád mi vychází 85%. Moc dobrý film.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Dlouho jsem neviděl tak chladně mechanický film, kde jakoby tvůrci prostě jen skládali papírový letadýlko z ábíčka podle návodu a čekali, že na konci bude opravdu lítat. Nenechám se ukolíbat líbivým soundtrackem, pěknou kamerou ani nejvíc jižanskejma přízvukama od těch, co nejsou slyšet ve Zrození národa, když nic z toho neslouží ničemu pořádnýmu, co bych neviděl líp jinde.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Western roku. Pomalé tempo, hláškující Bridges, magor Foster a do toho ten Caveův soundtrack. Zatraceně depresivní záležitost. Parádní závěr.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9.5
Možná se ptáte proč je tento film označován za neowestern? Označení vychází už ze samotné podstaty příběhu. Jesse James byl po občanské válce vyvrhel na poražené straně, byl svědkem mnoha násilí a po traumatickém zranění, které by normální smrtelník vůbec nepřežil se rozhodl, že bude živit rodinu po svém – vylupováním bank a pomstě vojákům Unie. Snímku vévodí ranger v podání Jeffa Bridgese, jehož nominace na Oskara byla naprosto zasloužená. Příjemně překvapil i Chris Pine a o tom, že je Ben Foster skvělý herec snad nemůže být ani řeč. Je mi velkou záhadou jak to, že se tak vynikající film vyhnul české distribuci, ale při pohledu na dotovanou balkánskou produkci je odpověď nabíledni. Pecka!
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Jako vždy fascinující prostředí neowesternového Texasu, které je tak bezútěšné a špinavé, až je nesmírně krásné, a do něj zasazené sice nepříliš originální, ale zato maximálně vtahující, rytmické a logicky rozvíjené dění o dvou bankovních lupičích a vytrvalém šerifovi. Herecky ze všech stran na výbornou, režijně nijak oslnivé, zažehávající napětí všeobecnou komunikativností a intenzivním vystupňováním neodvratné srážky obou jednajících subsvětů, avšak ve stanovených technických i vypravěčských parametrech dokonale fungující konverzační detektivní drama, které dokáže znamenitě navodit atmosféru pouze vtahujícími dialogy, zpestřenými o akademicky zacílené rasistické téma. Velká pohodovka s tradičně hláškujícím Bridgesem a parádním hudebním podpisem Nicka Cavea, nějaké to uloupení zlatého plešouna by možná i bylo na místě..
avenis
avenis
8 056 bodů
7
Dlouho to vypadá na poměrně nezáživnou vylupovačku, ale chladnokrevná zastrašovací střelba pozvedne úroveň na "to je sakra nářez". A pak druhá střílečka z dalekonosné pušky, to je mazec. Sheridanovy postavy jsou napsané s dobrou znalostí povah a zvyků texasanů. Zmínku o indiánských casinech (bezva způsob, jak vyprat prachy) pak použil v seriálu Yellowstone. Ženy si tu moc nevrznou.
Toren
Toren
5 155 bodů
10
9/10. Venkovská atmosféra až na půdu. Naháněčka texaských rangerů s dvojicí charismatických bankovních lupičů je fantasticky zvládnutá od začátku do konce. U některých záběrů bych dokázal hodiny relaxovat, až tak parádně natočený to je. Připočítejte si skvostnou paletu barev, chytlavé dialogy a hudbu Nicka Cagea. Hrozná pecka.
FiL44
FiL44
2 649 bodů
8
Celkem pěkně natočený výborně zahraný film z prostředí amerického zapadákova. Příběh je dost jednoduchý, ale zase nedává moc prostoru k nudění. Určitě se jedná o jeden z lepších filmů, které byly nominováni letos na Oscary. Nečekejte žádnou akční jízdu
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
9.5
Violence - check; Great cast - check; Snap of flavorful dialogue - check; Myth of the American outlaw - check; 90 minute running time - check. Hell or High Water je vše, co chcete u filmu vidět - akce, napětí, chytrý (černý) humor. Taylor Sheridan Vás opět přiměje věřit v umění dialogu, zatímco MacKenzie dodá energii v podobě vydařených automobilových honiček na pozadí texaských rančů a plání a Foster a Pine září ve snímku, který rozmazává hranici mezi spravedlností a zločinem jak málokterý před ním.