Za každou cenu

78%
Za každou cenu
Kriminální thriller Za každou cenu (v originále Hell or High Water) sleduje osudy dvou bratrů, Tobyho (Chris Pine) a Tannera (Ben Foster), kterým nedávno zesnulá matka odkázala rodinný ranč, na jehož pozemcích byla právě objevena ropa. Celý ranč je však značně zadlužený a může jim být nenávratně zabaven, pokud všechny pohledávky v nejbližší době neuhradí. Z nouze se tak rozhodují pro riskantní řešení - vyloupí několik vytipovaných poboček banky Texas Midlands a získané peníze použijí k uhrazení dluhů u stejné společnosti. Zpočátku jde bratrům celý plán hladce. Poté je však k případům bankovních přepadení povolán neústupný texaský ranger Marcus Hamilton (Jeff Bridges), který začne rychle odhalovat vzorec, podle něhož se bratři během příprav a provádění loupeží řídí…



Recenze: Za každou cenu

Kinobox.cz
96%

Pro koho film je? Pro všechny, co se jím líbil film Sicario, nebo No Country for Old Man (2007), nebo There Will Be Blood (2007), nebo prostě jakýkoliv jiný povedený, napínavý, temný, ale neakčně blockbusterovský film. Pro všechny, co mají rádi hudbu Nica Cavea.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Za každou cenu je dobrý film,ALE nemůžu se zbavit dojmu,že jsem to všechno už někde viděl. Nepřišlo mi to prostě moc originální. Dva bráchové co loupí v bankách,aby zajistili rodinu zatím co jím je v patách starý šerif,který má před sebou poslední případ před odchodem do důchodu. Prostředí špinavého Texasu je super a filmu přidává na zajímavosti. Bridges jako šerif válí na jedničku a hudební podkres Nicka Cave je bravůrní,ale jinak moc nechápu takový Hype kolem tohoto filmu. 75% a to je tak na hraně
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Vydařený kousek. Ve filmu není nic americky přehneného. Prostě bráchové, kteří si chtěji vydělat, aby zabezpečili rodinu. Jeden je ten slušňák a druhý to dělá i pro zábavu je to vlastně magor :) Konec filmu je trošku mimo realitu, ale i když to pominu, pořád mi vychází 85%. Moc dobrý film.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Dlouho jsem neviděl tak chladně mechanický film, kde jakoby tvůrci prostě jen skládali papírový letadýlko z ábíčka podle návodu a čekali, že na konci bude opravdu lítat. Nenechám se ukolíbat líbivým soundtrackem, pěknou kamerou ani nejvíc jižanskejma přízvukama od těch, co nejsou slyšet ve Zrození národa, když nic z toho neslouží ničemu pořádnýmu, co bych neviděl líp jinde.


Dodatečné informace

Původní název:
Hell or High Water (více)
  • USA Za každou cenu
  • USA Hell or High Water
Premiéra v ČR:
7. 11. 2023
Distributor:
Prima+
Země původu:
USA
Rozpočet:
12 mil. USD
Tržby:
37,6 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Za každou cenu je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch