Ouija: Kořeny zla

62%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Určitě lepší než první díl (skoro ve všem), ale pořád hodně slabý horror. Navíc když tyhle duchařiny mají mnohem větší potenciál. Jenže Wan holt nemůže dohlížet na všechno.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Jedničku jsem vynechal a nehodlám se na ní dívat, ale Mike Flanagan je zajímavý filmař, takže jsem se rozhodl dát dvojce šanci, a i z toho důvodu, že na laciný horror dostala dvojka horroru Ouija hodně solidní hodnocení. A naprosto právem. Kořeny zla jsou žánrovým snímkem operujícím s odkazy na dobovou horrorovou subkulturu, vizuál béčkových ilustrací, a to vše zamícháno s opravdu výborně vybraným castingem. Flanagan navíc i do tohoto filmu dostal nějaké své vlastní trademarky - scéna se zrcadlem třeba. Myslím, že tohoto filmaře je dobré si zapamatovat.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Možná o trochu slabší než první. Film neobsahoval zhola nic. Až na mrazivý konec a ani to filmu nepomohlo.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8
Nepochopitelně nízký hodnocení opět dává na odiv, že většina diváků neví, co od hororu vlastně chtít. Třebaže Ouija není špičkou žánru ani nemá na to stát se kultem, v rámci současný hororový tvorby to není vůbec špatnej film. Atmosféra je zde postupně budovaná a strach se tu nešíří skrze „skok leky“, jekot nebo hlasitost, ale prostřednictvím „neznáma“ a temných tichých siluet. Atmosféře hodně přihrává skvělá kamera, perfektní color grading i vady obrazu či zvuku k dotvoření perfektního retro feelingu. Co se týče hororových postupů a scénáře, je tu sice všechno více méně při starym a nic novýho tu nevidíme, tvůrci se ale vcelku úspěšně snaží bořit běžná žánrová klišé. Nuže ačkoliv finále nemuselo být tak zbytečně vyhrocený (sešití úst působilo trochu směšně), rozhodně je to lepší než 90% současný hororový produkce.
ScarFace_V8
ScarFace_V8
880 bodů
8
Kupodivu lepší jak předchozí film i když se vlastně jedná o prequel. Zasazení do padesátých let kde sledujeme rodinu Zanderových jak ke zlu přišly a nebylo to vůbec špatné. Klišé v takovýchto ‚teenage‘ hororech jsou prostou klasikou už od Paranormal activity, který změnil funkce žánru kdy se ‚dobrý‘ horor hodnotí podle toho kolikrát se u něho leknete. Ale tady to fungovalo. Pro samotné postavy jsme dostaly spoustu prostoru, abychom si je stihli oblíbit a očekávat v napětí jak to s nimi dopadne. Což dost kazí fakt, že v situaci prequelu to bylo už od začátku jasné což je škoda. Ubrat určité trapné scény a snahy o lekačky, které se daly lehce předpovídat a natočit to ještě před jedničkou, měli bychom tu skvělý thriller. Proto jsem možná doufal, že tématika posedlosti se odkládá na vedlejší kolej a zlá tu mohla být opravdu ta dcera/sestra. I přesto film hodnotím velice kladně.