Westworld

81%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Seriálová verze klasického snímku z roku 1973 si jde svou cestou a ihned začne přemírou záhad a tajemství, které jsou každým dílem pomaličku prozrazovány a doplňovány do celkové skládačky. Tempo je pomalé a vůbec celková atmosféra zpočátku vyznívá podivně nudně a nezáživně. V polovině série se však sice tempo nezrychlí, avšak napětí ano. Příběh je velmi dobře napsaný. Má svoji logiku a co je nejdůležitější, dává smysl. Vyrobení roboti najednou začnou přemýšlet a otočí se proti lidem? Ne! Tento stereotyp je tu rozbourán, což dává ději zcela nový rozměr. Vše je zkrátka úplně jinak. Dojde i na filozofii. Pro někoho zřejmě vytvoří vnímání dějství krapet složitější, ale zase až taková hrůza to není. Seriál je ambiciózní a dějově dostatečně zralý. Existenciální úvahy lidských charakterů, kteří jsou v podstatě v roli bohů, vytvářející intriky, vraždy, znásilňování či drancování, prozkoumávají temnou stránku lidstva. Filozofický projev tvůrce parku na konci všeho dění budiž k zamyšlení. Po výpravné stránce je seriál velmi dobře odvedený a tak nevytváří dojem levnosti. Byť by to přeci jen mohlo mít daleko rychlejší tempo, po celkové stránce se jedná o naprosto skvělý počin, který má co říct.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Umělo to zaháčkovat, ale už na začátku třetí řady to je utopeno v sebedůležitých absurditách a pěti levelech umělosti, aniž by to dávalo smysl na banální rovině. Na jednu stranu je fascinující, že něco tak utrženého ze řetězu existuje, bohužel to ale rozhodně není v žádném ohledu dobré.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
S1 5/5. Pro někoho možná zdlouhavé nebo snad i nudné, pro mě scénaristicky a herecky (Hopkins!) dokonalé. Do toho ten Djawadiho soundtrack..Jeden z top seriálů 2016. _S2 3/5. Se závěrem (byť zbytečně překombinovaným) si to trochu vylepšuje reputaci, tentokrát se ale o seriálovou událost jako v první sérii boužel nejedná. S2 selhává hlavně scénaristicky, víc než kdy jindy tady sedí to přirovnání o vaření z vody.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Jako fanoušek spisovatele Michaela Crichtona a znalec prvního filmu se kloním na stranu kladného hodnocení, ačkoli je samozřejmě seriál aktualizovaný na fenomény doby dnešní, nikoli sedmdesátkové, kdy vznikla předloha pochopitelně. Líbí se mi smývání reality skutečné a virtuální, protože jak jsem si byl na začátku dost jistý, tak teď s tím tvůrci začali velmi pěkně pracovat. Jinak se mi moc libí jak je změněna postava Pistolníka z Yl Brynnera alias Terminátorova předchůdce na Eda Harrise, padoucha k pohledání.-)
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Naprosto poutavý seriál, který si krásně pohrává s emocemi, ale hlavně dokáže donutit k zamyšlení. Herci bezchybní, zvraty nápadité a scénář do detailu promyšlený. Jonathan ukázal, že i dokáže dobře režírovat a rozhodně svému bratrovi nedělá ostudu. Konec naprosto zdrcující ( v dobrém slova smyslu) a rozhodně se těším na další sérii.
kubas369
4 086 bodů
6
4/10. Hrozná nuda, materiál na dvouhodinový film rozmatlaný na 10 dílný seriál po hodině. Škoda, docela zajímavý námět a svět totálně utopený v příšerným scénáři s naprosto průhlednými cliffhangery. Druhou řadu už zkoušet nehodlám vážím si totiž svého času.
Atchyroz
3 397 bodů
8
80% - Westworld je seriál, který se může pyšnit originální myšlenkou, příběhem, hereckými výkony nebo fenomenálním soundtrackem s parádním intrem. Herci jsou tady velmi charismatičtí a zapamatovatelní. Kapitola sama o sobě je scénář. Ten je opravdu geniální a přesně takový, jaký by se od Jonathana Nolana a Lisy Joy dal čekat. Je tam milion různých zvratů a tvůrci dokáží bravurně překvapit. Bomba. Hned od začátku jsem z toho byl nadšený a dostával jsem perfektní show. Nejlepší sérií je pro mne ta první. Kombinace Sci-Fi a Westernu se povedla na jedničku. Každá postava zde má své místo a důležitou úlohu, kterou musí odehrát. Anthony Hopkins, sakra, od Mlčení jehňátek jsem ho neviděl v tak skvělé roli. Jeffrey Wright je skvělý herec a zejména v první sérii se mi jeho postava hodně líbila. Nejoblíbenější postavou je pro mě ale muž v černém, kterého bravurně hraje Ed Harris, a pokaždé, když je tenhle borec na scéně, užívám si to naplno. I všichni ostatní jsou v téhle show úžasní a věřil jsem jim úplně všechno. Po závěrečné epizodě s hodně otevřeným koncem jsem byl hodně spokojen a jsem na hodnocení 9/10. Druhá série už nebyla tak slavná. Přímo navazuje na tu druhou a má velká očekávání nebyla úplně vyplněna na sto procent. Celý děj mi zejména v druhé polovině přišel hrozně překombinovaný, natahovaný a některé epizody byly docela v mých očích průměrné. I tak mě to pořád dost zajímalo. Závěr opět hodně otevřený. Tady mé nadšení celkově poměrně opadlo na 7,5/10. Zatím poslední třetí řada je úplně, ale úplně jiná. Zcela se změnilo prostředí děje, samotný děj, řeší se tady něco jiného a většího nad rámec samotného parku a také postavy jsou jiné a i vypadají jinak. Nejdříve se mi to moc nepozdávalo, ale pak mě to opět vtáhlo a s očividně mnohem vyšším rozpočtem si tvůrci hodně vyhráli. Je tady dost povedená akce na úrovni Sci-Fi, bojové scény a opět nechybí patřičná nálož zvratů. V mých očích se to o něco zvedlo, ale první řady to pořád nedosahuje. 8/10. Každopádně jsem zvědavý na další sezóny, které jsou v plánu a myslím, že se máme na co těšit.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
9
Možná nejlepší hard sci-fi seriál, jaký jsem dosud viděl. Je až neuvěřitelné, o jak moc je to chytřejší, dospělejší, filosofičtější, propracovanější, komplexnější a velkolepější než původní (a dle mého těžce průměrný) stejnojmenný film ze 70. let, z nějž nový hit od HBO vychází. Takhle nějak mohl dopadnout Lost, kdyby jeho hlavním scénáristou byl taktéž génius kalibru Jonathana Nolana, a ne ten pisatelský antikrist Damon Lindelof
Sarpele
Sarpele
2 434 bodů
10
Jakkoli mám samozřejmě tu infantilní touhu po dalším vyprávění, vlastně by bylo nejlepší, kdyby měl Westworld jen jedinou řadu. Cokoli už bude zákonitě jen rozmělňování. Třeba dobře napsané, ale přece jen. Kdyby se to desátým dílem nadobro uzavřelo, dotýkalo by se to uměleckého díla.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Velmi zajímavý scénář , pěkně obsazeno , .....hodnocení bude smysluplné na konci série...ale určitě je to jeden z velmi zajímavých počinů, originální , drsný , přitažlivý .......