Lucie: Příběh jedný kapely

65%
Lucie: Příběh jedný kapely

30 let spolu, 30 let bez sebe. Fenomenální skupina Lucie se poprvé představí i na plátnech kin v celovečerním filmu Lucie: Příběh jedný kapely. Strhující cesta časem, čtyři životy plné hudby v jednom z největších českých dokumentárních projektů tohoto roku.

Jak vznikaly jejich nejznámější hity? Co se dělo v zákulisí? Strhující příběh 30ti let kapely Lucie vypráví dosud nezveřejněné záběry pořízené samotnými členy kapely a záznamy, o kterých si všichni mysleli, že už ani neexistují. Otevřené zpovědi členů kapely nakreslí portrét čtyř výrazných osobností, které spolu leckdy nedokázaly sedět v jedné místnosti, přesto se potkávají na jednom jevišti. Příběh jedný kapely ukáže Lucii ve všech jejích náladách.

Robert Kodym: „Já bych to přirovnal k malířství. Je to jako kdyby všichni malovali do jednoho obrazu.“ „Ale do tvýho...“ dodává David Koller.

Lucie: Příběh jedný kapely je filmovou afterparty, která v kinech bezprostředně naváže na velké koncerty pořádané v červnu 2016 k třicátým narozeninám skupiny Lucie. (Bontonfilm CZ)

 


Režie:

Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Abych řek pravdu, nic novýho jsem se z toho dokumentu nedozvěděl. Čtyři víceméně sympatický chlápci středního věku, víceméně macha vypráví příběh o svý kapele. Muziku jsem od nich poslouchal, některý písně mi přijdou hodně geniální, ale dokument to geniální moc není. Je tam spousta vaty, místy je to celkem nuda, ve srovnání s dokumenty zahraničními, třeba o Abbě je to trochu škoda.
tedoun
tedoun
923 bodů
8.5
Proč jen 64 nebo 65 procent??? mně se to upřimně moc moc líbilo dokonce uvažují o nákupu Bluray disku. Krásný příběh o kapele, který jsem já s nimi vyrostl. Příjemná a samozřejmě zábavná ukážka úspěchu české verze Guns and Roses. Komu se to nelíbilo se naprosto divím
perfekta
546 bodů
9
Průřez uplynulými 30 lety známé české kapely Lucie. Spousta nezveřejněných či málo známých ukázek z jejich činnosti. Známé i méně známé skladby. Nové skutečnosti, portréty čtyř členů kapely. Zajímavé, téměř zapomenuté záběry nás vrátí do minulosti a potěší.


Dodatečné informace

Původní název:
Lucie: Příběh jedný kapely (více)
  • Česká republika Lucie: Příběh jedný kapely
Premiéra v ČR:
7. 7. 2016
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch