Rozpolcený

78%
Rozpolcený
Rozpolcený je koncertem jednoho herce, Jamese McAvoye, kterému se podařilo vytvořit jedno z nejděsivějších monster, jaká se kdy objevila na filmovém plátně. Tu pochybnou čest se s ním seznámit dostanou tři studentky, které původně vezl domů na prázdniny otec jedné z nich. Stačila chvilka a místo něj seděl za volantem podivný chlapík, který je místo vysvětlení uspal chemikálií. Později se probudí zamčené ve sklepní místnosti, kam za nimi záhy dorazí i jejich věznitel. Z rozhovoru s ním ale rozhodně nejsou o nic moudřejší, protože Kevin je evidentní magor. O nic lépe na tom nejsou ani jeho matka nebo malý Hedwig, kteří za nimi do podzemí chodí. Nenechte ale splést, přelidněno tu rozhodně není, všichni tito další věznitelé jsou jen produktem Kevinovy poruchy osobnosti. Pomoci se mu sice snaží psycholožka (Betty Buckley), ale zdá se, že na jeho mimořádné rozpolcení nestačí ani její letité zkušenosti. Vyznat se v něm pokouší i jedna z vězněných dívek, Casey (Anya Taylor – Joy), která chce Kevinova stavu využít k útěku. Jakožto holka s mučivým traumatem z dětství je navíc mimořádně odolný a vynalézavý druh se silně vyvinutým instinktem k přežití. Bude ho potřebovat. Kevinova čtyřiadvacátá osobnost se má každým dnem probudit a vše nasvědčuje tomu, že to rozhodně nebude kladný hrdina. (Cinemart)



Recenze: Rozpolcený

Kinobox.cz
30%

Většina dialogů je velmi šroubovaná a jsou ve filmu proto, aby divák získal informace, které potřebuje k pochopení děje. Nikoliv proto, že by takové věci v takové situaci někdo říkal. Minuty ubíhaly a pak konečně nastalo finále, při kterém jsem se přestal nudit a začal jsem se bavit, protože svou debilitou předstihlo má nejhorší (resp. nejlepší) očekávání.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Trvalo to dlouhá léta,ale M. Night Shyamalan je zpět! Rozpolceným dokázal,že jeho předchozí snímek (The Visit) nebyla žádná náhoda,ale že je zpět v plné síle. Rozpolcený od první minuty stanovil slušné tempo a při prvním záběru na Kevina film nabral nepříjemně mrazivou atmosféru,která se zhoršovala s každou další osobou na scéně. Mělo to spád a napětí. Nic víc jsem od snímku nepotřeboval. No a finále byla prostá parádička. Willis na závěr potěšil a moje natěšenost na další film narostla.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
10
Tohle je velká paráda. Jekyll a Hyde umocněn na entou a psychopat, který je opravdu děsivý. James McAvoy byla trefa do černého a těžko si představit jiného herce. Děs, napětí, prostě jsem celou dobu chtěl vědět, jak to dopadne, přitom jsem si přál aby film trval klidě deset hodin.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Chápu, že Shyamalanova špatnost už dosáhla zenu a nyní je v něm opět potřeba hledat hloubku, vyšší propracovanost a nějakou filmařskou pravdu, kterou ve všech těch splaškách nalezl. Ale já vidím pořád jen příšerné vedení herců, nadutý a přitom hloupý scénář a úlisnou režii. A na konci jeho filmů se pořád směju.


Dodatečné informace

Původní název:
Split (více)
  • USA Rozpolcený
  • USA Split
Premiéra v ČR:
19. 1. 2017
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Rozpolcený je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch