Smrt ve tmě

73%
Smrt ve tmě

Tři bezohlední zloději se vloupají do domu bohatého slepce s vidinou dokonalé loupeže a velkého zisku. Vše se děje ale jinak...  (Falcon)




Recenze: Smrt ve tmě

Kinobox.cz
80%

Smrt ve tmě není úplně dokonale vypilovaná a je občas předvídatelná a možná i trošičku nudná. Ale je rozumně krátká a v záplavě všech těch současných thrillerů a hororů jako podle kopíráku je poměrně osvěžující a působivá na te správné, nejživočišnější úrovni.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
Ačkoliv jsem viděl mnoho hororů,tak se rozhodně nepovažuji za žádného znalce,nebo odborníka tohoto žánrů. Snad i proto nedokážu správně docenit kvality,které na filmu vidí ostatní. Snad jako každý i já mám inovace a zajímavé nápady,který tento žánr oživý,ale tady jsem zůstal jaksi neosloven. Stephen Lang je správnej Badass slepec a jde vidět,že si hlavní roli užívá. No na můj vkus je Smrt ve tmě standartě odvedená podívaná,která si drží napětí,občas vydá slušnou lekačku a místy je plná nelogičností. Nic víc nic míň.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Okrást slepého postaršího muže, který přišel tragicky o dceru není zrovna nejšťastnější nápad. Jedna taková parta mladých lidí takový nápad má a pokusí se o to. A jak už to tak bývá, to neměli dělat. Hororový příběh, kde se temná atmosféra dá doslova krájet. Jedná se o slasher, což z námětu musí být jasné, ale pozor, potoky krve tu rozhodně netečou. Přesto o brutalitu není nouze. V charakterech postav má co do činění i psychologie, která je využita na správných místech. Příběh je plný nečekaných zvratů a tak do poslední minuty není o napětí nouze. Námětem se děj netváří jako zcela originální, ale po delší době byl zpracován tak, jak se na takový děsivý hororový thriller sluší a patří. Scénář pevný už od samotných základů. Izolovaný svět tajemného domu se šokujícím obsahem přinášející děs, hrůzu a zoufalství.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Mohlo to být mnohem audiovizuálně sofistikovanější, takhle je to spíš takový žánrový popcorn. Ale tak proč si ho nedat...

Dodatečné informace

Původní název:
Don't Breathe (více)
  • USA Smrt ve tmě
  • USA Don't Breathe
Premiéra v ČR:
1. 9. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
9,9 mil. USD
Tržby:
159,05 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Smrt ve tmě je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Smrt ve tmě


Podobné


Powered byJustWatch