Zúčtování

79%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
O filmu jsem do jeho shlédnutí nevěděl vůbec nic a proto jsem si celý film dokázal řádně užít. Není to sice typický akční film,ale to není vůbec na škodu. Těch akčních blábolů se v poslední době točí takové množství,že Zúčtování působí jako dar z nebes. Role jakoby byla psaná přímo na tělo Afflecovi,protože zde aspoň nemusel příliš hrát. Jen se divně tvářit a sem tam prohodit nějaké slovíčko. Akce,když už na ní došlo,tak byla velmi dobrá. Příběh mne osobně příliš nezaujal a nepřipadal mi zrovna povedený. Podle mne by slušel spíše do nějakého béčkového filmu.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Film má zajímavý příběh, ale už se mi trošku příběhy mstitelů a nad lidí typu Johna Wicka přejídají. Zúčtovní není vůbec šptný počin, ale děj je tak překombinovaný, že to chvílemi až ruší. První polovina filmu je spíše nudný zmatek, druhá lepší plovina filmu to ale vyvážila na slušných 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
7
Být účetním může být někdy pěkná lapálie. Pokud má někdo takový pracovat pro klientelu, ze kterých se vyklubou pěkní prevíti, není od věci být dokonalým znalcem bojových umění, být dobrým střelcem a být znalcem všelijakých postupů hodné zásahové jednotky. A přesně takového účetního si s chutí zahrál Ben Affleck. Rozmanitá zápletka v rámci špionážního thrilleru není sama o sobě špatná. Účetní Christian Wolff v jisté společnosti hledá chybějící peníze a je ve své práci dobrý. Zároveň začíná potenciální přátelství s kolegyní Danou a možná je v tom i něco víc. Do toho zápletka s ministerstvem financí, vedená agentem Rayem Kingem společně s agentkou Marybeth Medinou. K tomu vzpomínky na mládí Wolffa, čímž se o něm dozvíme asi důležité okolnosti v rámci děje. A ona společnost jako taková? Inu… Rozmanitý děj se tedy agenty jenom hemží a jeden se tak snaží dostat druhého. Některé momenty vynikají svou brutalitou, ale dohromady jich zase tolik není, takže vlivem toho se snímek jeví spíše jako charismatický thriller než jako akční. Impozantní obsazení může být lákadlem, ale vysloveně o nějakou zásadní pecku se nejedná. Za shlédnutí však určitě stojí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Až na to "závěrečné" překvapení, jasně čitelné už po pár minutách, fakt spokojenost. Zajímavý nápad, který by mohl dát vzniknout i dalším dílům, přesné obsazení a parádní akce. Nevím proč, ale chvílemi mi to dost připomínalo Leona.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Z traileru jsem očekával nadupaný akční výplach, ale bylo mi jasné, že režisér nic takového nenatočí. A nemýlil jsem se, z počátku poněkud vlekoucí se příběh s poněkud příliš naturalistickými motivy, které jsem příliš nepobíral, však diváka zaujme hereckým obsazením a občasným humorem. Film se mi líbil, ale přiznám se, že jsem od něj čekal o trochu víc.
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
O'Connor zklamal. Warrior byl nejlépe natočeným klišé v historii a úplně mě odrovnal, Zúčtování je chladné jak ženská při menstruaci a vyloženě urazí, když svůj tak chytře napsaný příběh s postupně zvýznamňovanými motivy nedokáže zakončit alespoň trochu zapamatování hodným způsobem (a místo toho vytahuje ten nejnevhodnější zvrat pro vyprávění tak vážné a vesměs inteligentní). Nikdo filmu neodpáře, že je výtečně obsazen (Affleck pro tuhle roli ideální), že má koule a představa brýlatého autistického úředního coby bad ass motherfucker terminátora je strašlivě cool (stejně jako některé z toho plynoucí vtípky: "To je zabil kalkulačkou?"), ale tuhle potenciální zábavu umí režisér prodat jen v několika akčních momentech, jinak si s překvapivou dramatickou povrchností bohužel poradit nedokáže. A to jsem se fakt upřímně těšil...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Zúčtování je v jádru klasický akční film ale v jeho jádru je něco víc. Možná je kvalitní režií, hereckými výkony a nebo je to prostě tím, že Zúčtování je jedinečný film. Film má celkem tři dějové fáze. A i když jednu vede skvělý J. K. Simmons tato linka je celkem nadbytečná. Pak je tu nájemný zabiják Brax (Jon Bernthal) který si svojí roli vychutnává co to jde ale jeho role je od začátku jasná a od začátku, vám dojde co je vlastně zač. Postava Anny Kendrick v celém filmu vyznívá zbytečně a je tam jenom především proto aby se v našem hlavním hrdinovi objevili dosud pudem skrývané hormony. Z celého filmu nejlépe vyznívá Ben Affleck, který po dlouhé době ukazuje že na to herecky má (I když hraje spíš takový poleno). To co je ale překvapivé, je náplň celého vyprávění která skvěle odsypá a dokáže stále (i přes pár viditelných klišé) překvapovat. A dokáže celkem slušně nalákat na pár případných pokračování.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Nočná mora každého účtovníka, ktorý v kapitalistickom bordeli dokáže nájsť aj niečo viac, než len spleť číselných, byrokratických nezmyslov...
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Normálně bych dal asi za čtyři, ale to co ve mě film vyvolal po třičtvrtěhodině si zaslouží hvězdičku. Zkraje chaotické vyprávění, ale potom se to neuvěřitelně dějově i akčně rozjede. Ben jako autista, který se s nikým nesere je hodně dobrej (nečekaně). Tvrzení, že je to Rainman vs. John Wick je lehce přehnaný, ale na druhou stranu trefný. 82%
avenis
avenis
7 963 bodů
9
Výborné, napínavé, překvapivé.Lidé s autismem mohou být neobvykle geniální, jen to chce najít tu správnou cestu... Dvakrát jsem si vsadila na svou teorii a dvakrát mi vyšla. Přesto jsem moc spokojená. Taky bych chtěla mít šuplík plný zlatých cihel...