La La Land

78%

Komentáře a recenze 92

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
La La Land je v dnešní době opravdové zjevení. Muzikály tohoto typu už se vůbec netočí a o to víc jsem rád,že se toho chopil Chazzelle,protože má obrovský talent,který nám předvedl již ve Whiplash. Muzikál sice není určený všem,ale cílovou skupinu určitě potěší. Já hudbu nerozlišuji podle žánru,ale podle toho jestli se mi líbí a zde se mi líbila hodně. Příběh dvou mladých lidí,kteří se do sebe zamilují jsem sledoval se zatajeným dechem a závěrečná čtvrt hodina mne vyždímala až na kost. Hudební čísla byla velmi povedená a v kreativitě se meze rozhodně nekladly. Výborná pocta všem těm muzikálům jako Zpívaní v dešti,nebo Američan v Paříží. Škoda jen toho Oscara.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Musím přiznat, že jsem prvních dvacet minut měl nutkání La La Land vypnout a jsem rád, že jsem to neudělal. Nemusím totiž muzikály a americké romantické slátaniny, tohle je ale jiná liga. Je možné udělat romantický americký film, který má tvář. Navíc konec je opravdu skvělý a dojemný. Hudba, která doprovází film je velmi dobře zvolená. Celkově to do sebe výborně zapadá - u mě na 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
OK film. I když veškeré jeho kvality spočívají v samotném rozhodnutí takový film udělat (a v obsazení sympatických herců do těch nesympatických rolí), plus ve vykrádání... tedy pardon... ve "skládání poct" muzikálové tradici. Nikdy ve výjimečnosti, nápaditosti nebo překvapivosti zpracování. Vlastně je trochu překvapivý - tím, jak moc vypadá přesně tak, jak jsem si ho představoval. Snad až na nepříjemnou rychlost, která mi nedovolovala se napojit na postavy. Nálady ubíhají rychleji než dny v týdnu (natož roční období - proč vůbec tuhle prvoplánovost vytahovat, když se jí nakonec ten film ani nedrží?) PS: Muzikál bez jediný zapamatování hodný skladby? Docela fail.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Neodrovnalo mě to sice tak jako Whiplash, ale přesto to byl zatraceně silný zážitek. Kouzelná muzikálová romantika se silnými songy, parádní Emmou a ..vlastně vším. Možná bych sestříhal pár přebytečných minutek, ale to je spíš detail. Chazelle je démon._Druhé shlédnutí o rok později povážlivě zatřáslo s pozicí Moulin Rouge, imho nejlepšího muzikálu. Teď ten závěrečný přehmat akademie působí ještě trapněji než ve skutečnosti byl.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Když si odmyslím všechen ten hype a ten lesk a hvězdný prach, který k tomuto holyywoodskému typu filmu neodmyslitelně patří zbyde mi formálně vytříbený muzikál s pro mě dokonalou filmovou dvojicí, skvělou muzikou a zejména hrou emocí, která diváka doslova vyždíme od smíchu až po slzy. Kvůli filmům jako je La La Land chodím do kina.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Celkové nadšení sice značně degraduje fakt, že muzika chvílemi slouží více Chazellově platonické lásce k ní samotné než dramaturgickému vývoji příběhu (jako příklad uvádím nádherně sestříhanou scénu z kina, která je pro mne nejkrásnějším romantickým výjevem ever, ale v okamžiku jejího vyvrcholení, kdy jsem k Emičce skoro sám začal špulit pusu, je nahrazena vizuálně půvabnou, ale emocionálně ne tak silnou hudební sekvencí), ale přesto je La La Land bezesporu nejkrásnějším hollywoodským muzikálem od Moulin Rouge. Zpočátku schází dramaturgická lehkost a spád a taneční čísla neoplývají kdovíjakou vizuální nádherou, ale Chazelle postupně mocně utahuje Ryanovi i Emičce tkaničky a protahuje je úžasným snem, který by chtěl (a měl se pokusit) prožít každý. Sněme, prožívejme, tancujme a ničeho nelitujme. Posledních patnáct minut - Baz Luhrmann feat. Wes Anderson..
sabule
14 227 bodů
7
Velmi dobře propracovaný muzikál se skvělou ústřední dvojicí,které sekundují i ostatní herci.Výborná muzika a perfektní kilisi dělají z tohoto filmu jeden z nejlepších muzikálů poslední doby.Režisér není příliš známí,ale dokázal poskládat pestrou mozaiku tohoto příběhu.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
V podstatě stejné jako u filmu Drive. Kladen důraz na vizuál, ze kterého je vám prostě krásně a je radost pozorovat tak úžasnou práci s kamerou. Jen škoda, že příběhově to je trochu prázdnější, nebýt toho, tak dám asi plnou palbu.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
10
"La La Land" Ono to dokonce krásně zní a samotný font na plakátech je nádherný. Čím víc o tom filmu přemýšlím, tím víc si uvědomuji jak se mi líbí jednotlivé detaily. Teď už ale k samotnému filmu jako takovému. Před shlédnutím jsem měl vysoké očekávání přestože nesnáší romanťáky a nemám rád muzikály. Romantické filmy se nikam neposouvají pač cílovka jsou nenáročné matky a dívky, které baví 20 let koukat na tu jednu a tu samou kýčovinu. Jak hrozně jsem chtěl vidět hlubokomyslný silný romantický film. Faktem je, že ty hudební čísla si vezmou velkou část stopáže, která mohla být využita do něčeho prospěšnějšího - například vývoji postav. Po skončení filmu jsem si říkal, že bych byl radši, kdyby se víc pracovalo s postavami, s jejich hloubkou a vztahem. Pak jsem si ale uvědomil, že nebyl záměr vytvořit velkolepý milostní příběh. Víc než lovestory je to příběh o dvou normálních lidech, kteří mají své životní cíle a snaží se jich dosáhnout. Svým způsobem je to značně motivující. Já zkrátka věděl, že jdu na muzikál a dokonce samotný La La Land byl prezentován stylem "Takové filmy se už netočí." Když jsme u stylu tak musím říct, že tenhle film ho má. Krásně barevný vypiplaný vizuál. Kravata hlavního hrdiny ladí se šaty hlavní hrdinky a ty ladí s červánky v pozadí. To je něco tak nádherného. Vizuální zpracovaní je něco, co u většiny filmů postrádám. Někdo by možná podotkl, že takováto práce s barvami už zavání kýčem, ale i kdyby tak La La Land je poctou starých muzikálů. Zapadá to do celkového konceptu. Je to hravé, jak film samotný. Já si ovšem nemyslím, že je to kýč. Není to za hranou, dle mého to spíš tančí před ní. Ať si člověk stěžuje na cokoliv, tak to jde něčím jiným vyvrátit. Všechny ty aspekty filmu tak perfektně zapadají dohromady, že vlastně není co vytknout. Mám rád Goslinga, mám rád Emmu Stone, mám rád Jazz, mám rád výjimečný vizuál, líbí se mi samotná choreografie tanečních čísel. Během uplynulého času mi ten film v očích zraje a přestože jsem kvůli jinému očekávání z kina odcházel mírně zklamaný, tak teď nedokážu říct, co mi tam chybělo. Dávám 4/5, snad časem přijdu na to, co to bylo. Po celou dobu filmu jsem si říkal "dobrý, ale mohlo by tam být ještě něco...něco navíc" a pak film končil a to 'navíc' tam bylo.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Nejslabší z oscarových adeptů na nejlepší film. Hravost a iluze vydřená bez toho, aby vytvořený svět v rámci vlastních pravidel dával smysl. Mám z toho pocit, že vypustit hudební čísla, drželo by to pohromadě lépe, což je u muzikálu dost fuck up (ale zase by tím nevynikla vpravdě fantastická kamera). Pro výborné herce a odvahu uhnout na konci od běžného konceptu to přesto v hodnocení vytlačím nad průměr, přestože jsem xkrát během projekce váhal, že to nedokoukám.