Sebemilenec

61%
Sebemilenec
Sebemilenec

Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava).
Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu.
V dalších rolích mrazivého vyprávění o lásce a nenávisti se diváci mohou těšit na Pavla Kříže, Naďu Konvalinkovou, Miluši Šplechtovou, Kláru Sedláčkovou-Oltovou, Zdeňka Dvořáka a další. (Česká televize)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Opravdu pěkný film na téma domácí násilí. Simona Stašová v roli stárnoucí šik ženy, kterou dostane psychopat, vyžírka a lenoch v jedne osobě na samotné dno působí věrohodně. Přeci jen ale ke konci herci přehrávají a tak to trošku snížilo můj do té doby skvělý dojem z mrazivém snímku, který byl inspirován strašným prožitkem jedné skutečné ženy, která nakonec zaplatila cenu nejvyšší..
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
10
Děsivě mrazivý jednoduše natočený film, který by jistě nebyl tak skvělý bez hereckých výkonů Simony Stašové a Jaromíra Dulavy. Ukazuje bezradnost fyzicky i psychicky týraných žen a v tomto filmu bohužel i tragický konec. Zajímavostí je, že sama autorka byla týraná a nakonec zavražděna.

Dodatečné informace

Původní název:
Sebemilenec (více)
  • Česká republika Sebemilenec
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění