Maggie má plán

57%
Maggie má plán
Maggie (Greta Gerwig) je mladá a nezávislá Newyorčanka, která zatím marně čeká na tu pravou a životní lásku. Nakonec si zvolí plán, že se stane svobodnou matkou a k otěhotnění se rozhodne využít svou bývalou studentskou známost (Travis Fimmel). I díky této volbě má, jako vždy, pocit dokonalé kontroly nad vlastním životem. Ale i přes tuto pečlivě naplánovanou „transakci“ však narazí na nepředvídatelnost osudu.  Maggie se totiž nečekaně zamiluje, a to do Johna (Ethan Hawke), profesora antropologie, jemuž se pro změnu zrovna rozpadá manželství s Georgettou (Julianne Moore), velmi úspěšnou a egocentrickou profesorkou na prestižní Columbia University, a také více než trochu drsnou manželkou. A tak Maggie rozjede další ze svých dokonalých plánů. Tentokráte na osvobození Johna z manželského chomoutu. O několik let později, když je Maggie za Johna už provdaná, si uvědomí, že její láska k němu už poněkud vyprchala. A tak, jak je zvyklá, přijde s dalším plánem, a to smířit Johna s jeho bývalou manželkou a vrátit jej zpátky tam, odkud si jej před časem vyzvedla. S trochou pomoci nejlepších přátel, Tonyho (Bill Hader) a Felicie (Maya Rudolph), Maggie uvede do pohybu nový skvělý plán, který zamíchá s jejich životy a to jak nečekaně, tak i hodně vtipně. Maggie nakonec zjistí, že osud by občas měl být ponechán svému osudu. (Cinemart)



Recenze: Maggie má plán

Kinobox.cz
70%

Je to prostě "Malá, příjemná, odlehčená komedie", což mi vlastně připadá jako docela velká chvála, když se podívám, jaké hrůzy se objevují v našich kinech.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Inu, cesty páně jsou skutečně nevyzpytatelné. Meggie tak dlouho nemůže najít toho pravého, až se rozhodne mít dítě a vychovávat ho sama. Ale co čert nechtěl, do cesty osudu se jí jednoho krásného dne postaví někdo, do kterého se bezhlavě zamiluje a veškeré plány jsou v tu ránu rozbourané. A nyní co teď. Snímek se svým způsobem může řadit mezi nezávislé filmy mající pochopitelně své paralely, který hlavně u divaček může zabodovat velmi zajímavým příběhem. Ten poukazuje na typické touhy a obavy, které zahrnují jak soudržnost s kariérou, tak i touhou po rodině. Takovýto jednotlivci si povětšinou vypracovávají určitý plán života, který jim nakonec stejně nevyjde. Scénář inklinuje k artu a hlavně k filozofii života. Je to film, u kterého se musí pečlivě a se zájmem poslouchat každá vyřčená světa a zapřemýšlet nad jeho podstatou. Říká se, že celá koncepce příběhu a jeho vyobrazení hodně připomíná dřívější filmy Woodyho Allena. To však nejlépe posoudí přímí znalci jeho filmových počinů. Není to tedy jen tak lecjaký film určený pro odpočinek či zábavu. Je to film, který ledacos přináší v rámci moralizace, rad a přesvědčení. Je to poutavý příběh o chaotické a velice komplikované lásce jedné dospělé osoby stále si hledající své místo v životě. Kdo tento snímek pochopí a dokáže se do Meggie vcítit, má vyhráno.
avenis
avenis
8 137 bodů
2
Nemůžu si pomoct, ale tohle dílko (ačkoliv jsem se fakt snažila) neshledávám přínosným. To se už fakt celý svět zbláznil? Holka chce otěhotnět ze zkumavky. Rači. Potká chlapa a ze samé lásky mu dělá služku. Pak prozře a hraje si na spasitelku mladých studentů + zbytku světa. Bydlí v severské napodobenině, která sama o sobě je dost frustrující a nakonec dojde osvíceného poznání... No potěš koště. Stačilo. (15.5.2021)
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
6
Těžko říct, proč je film uváděn jako komedie. Vždy jsem si myslela, že pro zařazení do tohoto žánru je zapotřebí víc, než pár úsměvných situací. Což ale neznamená, že se jedná o úplně hloupý film. Naopak, film poměrně chytře o fungování vztahů mezi muži a ženami. Maggie je prototyp nezávislých žen, jež se nejlépe cítí ve vlastní bublině, a poněkud tápou mimo ní. Alespoň při scéně ve vaně se zda, že právě tuto myšlenku se snažila režisérka Rebecca Miller vyjádřit jako hlavní motto filmu. Maggie však v této podobě není zcela konzistentní, jelikož při starosti o vlastní i nevlastní děti si počíná více jako obětavá baby sitterka než jako mimoběžná intelektuálka. Co jí nejde zcela uvěřit, je její horoucí, aneb vlastně vůbec nějak zamilovaný vztah k Johnovi

Dodatečné informace

Původní název:
Maggie's Plan (více)
  • USA Maggie má plán
  • USA Maggie's Plan
Premiéra v ČR:
26. 5. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Čeština:
Maggie má plán je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch