MEG: Monstrum z hlubin

62%
MEG: Monstrum z hlubin

Hlubinná ponorka, která prováděla průzkum v rámci mezinárodního podmořského programu, byla napadena obrovským tvorem, který byl dosud považován za vyhynulý, a nyní leží na dně nejhlubšího podmořského příkopu v Pacifiku… i s posádkou uvězněnou v poškozené ponorce. S krátícím se časem najme vizionářský čínský oceánograf (Winston Chao) navzdory přání své dcery Suyin (Li Bingbing) zkušeného hlubinného záchranáře Jonase Taylora (Jason Statham), aby zachránil posádku ponorky – i samotný oceán – před nezadržitelnou hrozbou: téměř 29 metrů dlouhým prehistorickým žralokem, známým jako megalodon. (Vertical Ent.)




Recenze: MEG: Monstrum z hlubin

Kinobox.cz
50%

Vzhledem k hubenému filmovému létu a stále vysokým teplotám není návštěva MEG v kině úplně od věci. Jako osvěžení funguje celkem obstojně. Jen myslete na to, že horor to rozhodně není, na monster film - navzdory štědrému rozpočtu - je to zase chudé na velkolepé scény a všechno je CGI. Takže něco jako Mrakodrap, jen oheň a teroristy vyměňte za vodu a turisty.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
5.5
Meg je sice fajn oddechovka,ale přesto jsem od ní čekal něco víc než jen pár velkých žraloků a okoukaných scén z jiných filmů. Doufal jsem v něco víc ujetého (tím netvrdím,že snímek není úlet) a hlavně více zábavného. Scénáristé si s tím očividně nelámali moc hlavu,protože se dá až příliš snadno odhnout co nás čeká v každé další scéně. Každopádně Statham je skvělej a jeho charisma v pohodě utáhne takový typ filmu.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Ale jako oddychovka v pohodě. Od dob čelistí mě prostě filmy se žralokem berou a vždy si je užiju. V dnešní době byla možnost pohrát si s digitálním megalodonem ještě více, přesto je na něj skvělý pohled. Příběh už je tuctovější a kulhá za obrem jako koulař za sprinterem. V dobách kdy vznikly Čelisti a žralok byl opravdu velmi kostrbatý film udělal příběh, tady je to přesně naopak. 65%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Monster Movie konečně přišel se změnou. Godzilly a King Konga už skutečně bylo dost. A tak tu máme žraloka. Ohromného žraloka, kterému se vědecky říká Megalodon. A jak praví stará známá Wikipedie, jedná se o vyhynulý druh žraloka, který žil asi před 23 až 2,6 milionu let během období od raného miocénu do svrchního pliocénu. A takový tvor se objevil v Mariánském příkopu, nejhlubším místě světa. Snímek, natočený na základě knihy ´Meg: A Novel of Deep Terror´ autora Steva Altena, přináší ekohororový příběh, avšak v čistě popkornovém kabátě, takže hrůzou si u toho nikdo kousat nehty nebude. Místy o napětí ale nouze není. Atmosfericky se jedná o něco podobného jako je třeba snímek z roku 1999 ´Útok z hlubin´. Co se týče příběhu, jako obvykle se nic nového nepředkládá. Jason Statham si zahrál kapitána Taylora, který měl s Megalodonem co do činění a byla na něj svalena zbytečná smrt mnoha lidí. A on svou práci opustil. A přišel den, kdy byl požádán o pomoc, protože se tak ohromný žralok opět objevil. On s výmluvou že to už nedělá nakonec jde. Tato dějová šablona byla už použita tak nesčíslněkrát, že začíná svým neustálým opakováním být pomalu trapná. A to se týká i ostatních scén, které jsme už prostě také nejednou viděli. Na druhou stranu je však otázkou, jestli vůbec lze ještě něco nového vymyslet. Děj je i přes svou stopáž velmi často zkratkovitý, což taktéž ve svém vývoji nevypadá zrovna nejlépe. Kniha je velmi obsáhlá a něco takového převedení do filmového scénáře není žádnou procházkou růžovým sadem, avšak v tomto případě to vypadá, že byla zřejmě cesta hodně trnitá. I když je fakt, že nevíme, je-li je na vině nepovedený scénář a nebo velice zbrklý střih. Vizuální efekty v podobě CGI jsou na kinofilm dobré, takže alespoň něco. Snímek jako takový tedy nijak zvlášť nepotěší, což je na dané téma docela škoda.


Dodatečné informace

Původní název:
The Meg (více)
  • USA MEG: Monstrum z hlubin
  • USA The Meg
  • USA MEG: Hrozba z hlbín
Premiéra v ČR:
9. 8. 2018
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA, Čína
Rozpočet:
150 mil. USD
Tržby:
530,52 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
MEG: Monstrum z hlubin je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce MEG: Monstrum z hlubin


Podobné


Powered byJustWatch