Paterson

74%
Paterson

Paterson (Adam Driver) je řidič autobusu ve stejnojmenném městečku Paterson. Každý Patersonův den je zdánlivě stejný jako ten předešlý: projíždí trasou své linky, pozoruje město ubíhající před čelním sklem a poslouchá úryvky rozhovorů. Píše básně do notýsku, jde na procházku se psem, zastaví se v baru vždy jen na jedno pivo a přichází domů za svou ženou Laurou (Golshifteh Farahani). Život Laury je pravým opakem – vše v něm se neustále mění a každý den přináší nové sny a nápady. Paterson a Laura se vzájemně milují a podporují: on jí pomáhá realizovat nejnovější plány, ona obdivuje jeho básnické nadání. Film je příběhem vítězství a porážek všedního dne a krásy, která se skrývá i v těch nejmenších detailech.  (Aerofilms)




Recenze: Paterson

Kinobox.cz
80%

Paterson je dobře zpracovaný dojemný příběh, mapující stereotypní život řidiče autobusu, který vás buď bude nudit nebo nadchne až k slzám.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Nevím, kdy naposledy jsem z filmu načerpal tolik energie. Myslím, že kdybych začal řešit Patersona do hloubky, začalo by to být problematické. Ale já nechci.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Jeden týden v životě autobusáka, který ve volných chvílích píše básně, doma pozoruje akční ženušku a každý večer zajde na pár kusů do oblíbené knaipy. Na první pohled stereotypní život, na ten druhý megafilmová pecka. Ve které se na první pohled vůbec nic neděje, ale ve skutečnosti je v ní všechno. A to jsem si po Broken Flowers myslel, že Jarmusch rozhodně není pro mě.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
3
Milý Jime, viděl jsem 90% všech Tvých filmů, ale tohle mi nedělej. Tohle je prostě průšvih. Adam Driver je divný herec a celý ten film je jak školní cvičení pubertálního gymnazisty z konce 80. let. Tohle prostě adorovat nebudu, je mi líto. Pro mě nejhorší Jarmushův film.

Dodatečné informace

Původní název:
Paterson (více)
  • Německo Paterson
Premiéra v ČR:
5. 1. 2017
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Německo, Francie, USA
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
2,15 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Paterson je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch