BoJack Horseman

89%
BoJack Horseman

Tělo člověka, hlava koně. BoJack Horseman je člověk s koňskou hlavou, který nosí různobarevné svetry a často i rád si na všechno stěžuje. A to i přesto, že žije v Hollywoodu spolu s dalšími normálními i zvířecími lidmi. (Netflix)





xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Horší a prázdnější díl od dílu. Pátá řada je ve svojí zoufalé snaze vyprodukovat desítky minut animace bez jakéhokoliv smyslu, vývoje, náznaku změny statutu quo už vyloženě politování hodná. Holt je problém, když seriál nemá nic krom gimmicku "depresivní vnitřní zvířata" a nemůže se v něm nic stát, protože jakmile by se něco stalo (a postavy by přestaly být pasivní, problémy prvního světa nasáklé karikatury), ten gimmick by se rozpadl. Jako film by to šlo, jako jedna sezóna by to taky šlo, ale tvůrci to chtějí dojit do nekonečna a nejpozději tak během druhé řady se prostě nevyhnutelně ukázalo, jak moc prázdné to musí být, aby to mohlo dál existovat. Chápu, že to brnká na správné struny a řeší to právě ty problémy, ale já se jenom nudím. Zvlášť když vysvětlením doslova každého problému je bolestně doslovný flashback osvětlující nějaké dětské trauma - přičemž se ale v těch flashbacích z nějakého důvodu pracuje s mindsetem padesátých let, čili absolutně nijak nevysvětlují současnost a stav aktuální generace, která s neironicky míněnou nukleární rodinou nikdy ve styku nebyla. Jde jen o hledání nejbanálnějších a nejlépe znějících zdůvodnění problémů, které se v důsledku jen zveličují a legitimizují, aby se každý mohl cítit jako oběť něčeho, co je mimo jeho kontrolu. Že si to tvůrci uvědomují a nechají postavy dokola opakovat, že tohle cíl není, fakt není chytré - je to jen ukázka bezradnosti tohohle seriálu, který má právě ty konotace, jaké mít nechce, ale místo aby s tím nějak koncepčně pracoval na úrovni upřímné sebereflexe, jen neustále vysvětluje, že takto to být chápáno nemá. Seriál navíc hodně záhy skočil přes žraloka a pro pointu vtipu může kdokoliv kdykoliv rozbít jakoukoliv kontinuitu.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
0
Námět vyhořelé hvězdy z devadesátkového sitcomu je atraktivní, ale v tomto připadě naprosto nepodstatenej, protože tvůrci nejsou schopni přijít s dobrým vtipem. Bojack Horseman divákovi neustále říká, že se právě děje něco zábavného, což většinu lidí oblbne a oni si pak opravdu myslí, že na něco zábavného koukají. Možná si to myslí s takovou samozřejmostí, až tomu začnou věřit a pak se doopravdy baví. No já takhle debilní nejsem, takže koutky mých úst setrvaly bez hnutí, což svědčí o neschopnosti tvůrců. Stojí to na otravných postavách (které působí jako karikatury karikatur), plochých hláškách a stereotypním omýváním předvídatelného. Je to břidké. Během třetího dílu mi to už přišlo naprosto ubohé. Chtěl jsem přelouskat aspoň první sérku, ale když jsem se díval na hodnocení 2/5 or less (což jsou ta jediná relevantní), tak jsem zjistil, že vyprázdněnost se táhne celým seriálem. Zbytečnost, takže je to jasný. Koukat na to sice jde, takže by si to tu jednu hvězdu možná zasloužilo, ale vzhledem k tomu, že není jediný důvod u toho marnit čas... Proč koukat hodiny a hodiny na tvůrčí neschopnost pobavit. I ta animace je taková strnulá. Když to jen porovnám se šťavnatým Rick & Morty.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
8.5
Animák pro dospělé o jednom ztroskotaném koňoherci. V seriálu je i spousta vtipných vedlejších postav (Adultman, Woodchuck Coodchuck-Berkowitz a Mr. Peanutbutter), které krásně kontrastují s BoJackovým depresivním světem.
  • znělka
  • vedlejší zvířecí postavy

Dodatečné informace

Původní název:
BoJack Horseman (více)
  • USA BoJack Horseman
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch